Time : 9:28:07 AM
Date : Tuesday, November 30, 2004
Sender Name: skillsbelgium

Uitslagen van de Belgische Finales voor de internationaleberoepenwedstrijd

Voorstelling van de Nationale delegatie voorHelsinki in mei 2005

De nationale Belgische Finales van de Internationale beroepenwedstrijd hebben donderdagen en vrijdag laatstleden plaatsgevonden in verschillende opleidingscentra van het Brusselse gewest. Deze wedstrijden mondden uit tot de selectie van de leden voor de nationale ploeg die onze nationale kleuren zal verdedigen op de Internationale Beroepenwedstrijd, die doorgaat in Helsinki in mei 2005.
( lijst van de laureaten in bijlage; zie ook www.pressreleases.be).

Deze finales werden georganiseerd door SkillsBelgium, in partnerschap met de regionale Competentie- en Vormingscentra en de instellingen van het technisch en beroepsonderwijs. De Belgische ploeg, bestaande uit jongeren van minder dan 22 jaar oud, zal de know-how van ons land verdedigen in 17 verschillende beroepen, gaande van het steenhouwen tot de mechatronica, via de banketbakkerij en het lassen..
De fundamentele doelstelling van SkillsBelgium is het herwaarderen van de technische en manuele beroepen die nu te kampen hebben met een schaarste aan arbeidskrachten, om zodoende bij te dragen tot het evenwicht tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt in ons land.

SkillsBelgium is het officiële Belgische lid van WorldSkills, het organiserend comité van de "Internationale Beroepenwedstrijd", een internationale wedstrijd die sinds meer dan 40 jaar om de twee jaar georganiseerd wordt in én van de 40 deelnemende landen, en waarop 40 beroepen vertegenwoordigd zijn.

Voor bijkomende inlichtingen, kunt u contact opnemen met het team van SkillsBelgium:

Pierre Detavernier, coördinator
Tel.: 0475/65 09 21
Email: pierre.detavernier@skillsbelgium.be

Carole Biedonski, assistente
Tel. : 02/270 87 64
Email : carole.biedonski@skillsbelgium.be

Link to Press Release - FR
Link to Press Release - NL