Ingezonden persbericht


Persbericht

SIMAC EN MITEL SLUITEN SAMENWERKINGSOVEREENKOMST

Nieuwegein - 30 november 2004 Mitel, leverancier van IP-communicatie-oplossingen, heeft onlangs een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Simac ICT Nederland. Zo kunnen zij klanten beter ondersteunen bij de ingebruikname en integratie van IP-telefonie in hun netwerkinfrastructuren. Het partnerschap versterkt en verbetert de dienstverlening op het gebied van geïntegreerde netwerkcommunicatie.

Simac is een ervaren netwerk- en systeemintegrator die het volledige spectrum van netwerktechnologie en netwerkapplicaties beheerst. Deze kennis sluit goed aan bij de IP-communicatie-expertise van Mitel. IP-telefonie en de bijbehorende applicaties worden steeds belangrijker in datanetwerken van organisaties. De samenwerking tussen Simac en Mitel zal ertoe bijdragen dat de integratie en implementatie van IP-telefonie succesvol verloopt.

Wij zijn ervan overtuigd dat onze samenwerking onze klanten de nodige voordelen zal bieden , zegt Gijs Borsboom, directeur bij Mitel. Een datanetwerk met geïntegreerde IP-telefonie levert een aanzienlijke verbetering van de werkprocessen op in vele organisaties. En bovendien een goede ROI. Simac heeft expertise op het gebied van spraak- en datanetwerken waardoor onze klanten gegarandeerd zijn van een goede en volledige dienstverlening.

De samenwerking biedt Simac tevens mogelijkheden om geavanceerde Mitel-oplossingen te bieden aan diverse marktsegmenten, zoals overheden en de retailbranche, die goed aansluiten op de door Simac aangeboden netwerktechnologie en dienstverlening.

Wij zijn verheugd over het partnerschap met Mitel , zegt Wim van der Velden, directeur bij Simac. Met Mitel kunnen we onze klanten een gefaseerde overstap naar volledige IP-telefonie aanbieden. De producten van Mitel zijn immers naadloos in te passen in traditionele telefonie-omgevingen.

De nog jonge samenwerking heeft al zijn vruchten afgeworpen. Simac s jarenlange ervaring op het gebied van geïntegreerde netwerkcommunicatie in combinatie met Mitel s telefonie-oplossingen gaf onlangs voor de gemeente Zaltbommel de doorslag om in het kader van de Europese aanbestedingen over te gaan op IP-telefonie.

Over Mitel
Mitel is marktleider voor voice-, video- en dataconvergentie over breedband netwerken. Gericht op de ervaring van de gebruiker, levert het bedrijf geavanceerde communicatieoplossingen die eenvoudig zijn aan te passen aan individuele zakelijke behoeften. Via intuïtieve desktop-hulpmiddelen en applicaties, worden ondernemingen voorzien van innovatieve manieren om hun informatie en resources te beheren. Verticale markten profiteren van geïntegreerde oplossingen die bestaande investeringen beschermen, en hen ook nieuwe wegen bieden om economischer en productiever te werken. Mitel Networks heeft het hoofdkantoor in Ottawa, Canada en heeft wereldwijd kantoren, partners en wederverkopers. In Nederland heeft Mitel een kantoor in Nieuwegein. Voor meer informatie bezoek www.mitel.com

Over Simac ICT Nederland

Simac levert een compleet dienstenpakket op het gebied van ICT-infrastructuren: consultancy, systeem- en netwerkintegratie, project management, facility management, managed services, onderhoud en productlevering. Met dit dienstenpakket is Simac in staat klanten de complete cyclus van advies, ontwerp, implementatie en beheer aan te bieden.

Op basis van jarenlange ervaring is een duidelijke visie geformuleerd met betrekking tot ICT-infrastructuren. Een visie die zich richt op organisaties die zich concentreren op hun kernactiviteiten. Ondersteunende diensten, zoals automatisering, zouden voor hen vanzelfsprekend moeten zijn. Helaas is dat in veel gevallen niet zo. Simac zorgt ervoor dat klanten geen omkijken meer hebben naar de basis van hun automatisering, de ICT-infrastructuur. Klanten van Simac kunnen hun automatisering gebruiken, zoals ze gebruik maken van gas, water en licht.

Informatie voor de pers:

Simac

Maud Braun, maud.braun@simac.nl

Tel. 040 258 27 51

www.simac.nl

Mitel

Bas Baars bas_baars@mitel.com

Tel : 030 85 00 050

www.mitel.com

Potters PR

Monique Potters monique@potterspr.nl

Tel: 0345 501595 / GSM 06 28 88 96 32