Ingezonden persbericht


Telewerkers krijgen zwarte piet toegespeeld in securityketen

Gebrek aan technische kennis vormt grootste bedreiging, concludeert WatchGuard

30 november 2004 WatchGuard Technologies, Inc. (Nasdaq: WGRD), een toonaangevende leverancier van netwerkbeveiligingsoplossingen, presenteert de resultaten van een onderzoek naar de zwakke schakels op het gebied van security. Onderzoek onder 243 securityprofessionals wereldwijd (1) wijst uit dat één op de vier respondenten telewerkers als grootste securityuitdaging voor hun organisatie ziet. Nader onderzoek van WatchGuard (2) verklaart waarom: 39% van de respondenten denkt dat telewerkers niet genoeg van security weten om zichzelf te beschermen.

Meer dan 40% van de securityprofessionals besteedt meer dan 5 uur per week aan het beheren van remote locaties. 23% geeft zelfs aan dat dit meer dan tien uur per week is. Meer dan één op de vijf (22%) ondervraagden zegt bovendien te weinig tijd te hebben om telewerkers voldoende te beschermen. Dit betekent dat veel securitybeslissingen aan telewerkers zelf overgelaten worden. Op de vraag hoe respondenten de securitykennis van telewerkers zouden omschrijven, was het meest gehoorde antwoord bedroevend . Bijna een kwart van de ondervraagden (24%) geeft toe op geen enkele manier te kunnen verifiëren of securityrichtlijnen worden opgevolgd.

Telewerken is iets gewoons geworden, zegt John Stuckey, vice president of marketing bij WatchGuard. In tegenstelling tot mobiele werkers die zo nu en dan inbellen van afstand blijven telewerkers vaak langere tijd verbonden vanaf één plaats. Dit geeft hackers meer tijd en gelegenheid om het systeem van de telewerker te infiltreren en van daaruit toegang te krijgen tot het corporate netwerk. Het beveiligen van het corporate netwerk met een firewall, zonder telewerkers daarin mee te nemen, is te vergelijken met het plaatsen van een stalen deur voor een lemen hutje.


1 WatchGuard ondervroeg 243 securityprofessionals, leden van WatchGuard s LiveSecurity Service bij organisaties tot 1000 medewerkers, in het tweede kwartaal van 2004
2 WatchGuard ondervroeg 161 securityprofessionals, leden van WatchGuard s LiveSecurity Service bij organisaties tot 1000 medewerkers, in het derde kwartaal van 2004

(277 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over WatchGuard Technologies
WatchGuard is wereldwijd een toonaangevende leverancier van netwerkbeveiligingsoplossingen voor kleine tot middelgrote bedrijven. Het bedrijf biedt geïntegreerde, robuuste beveiligingsproducten en -diensten die gemakkelijk toe te passen, te beheren en uit te breiden zijn. De Firebox X-serie van uit te breiden, geïntegreerde beveiligingsapparatuur is ontworpen om volledig te kunnen worden geüpgrade als een organisatie groeit en om de beste combinatie te bieden van veiligheid, prestaties, intuïtieve interface en kosteneffectiviteit. WatchGuard s Intelligent Layered Security -architectuur beschermt effectief en efficiënt tegen bedreigingen en biedt de flexibiliteit om additionele beveiligingsfunctionaliteit en diensten van WatchGuard te integreren. Ieder WatchGuard product wordt geleverd met een initieel LiveSecurity Service abonnement, met vulnerability alerts, software updates, beveiliginginstructies van experts en superieure klantenservice waarmee klanten beveiligingszaken de baas kunnen blijven. Meer informatie over WatchGuard kunt u vinden op: www.watchguard.com.

Contactpersonen:
Joost Galema Marco Weeber LEWIS PR voor WatchGuard WatchGuard Benelux +31 (0)40 235 46 00 +31 (0)70 426 22 25

joostg@lewispr.com marco.weeber@watchguard.com

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com