Gemeente Oirschot

Publieksagenda VROM: Uw mening telt

U heeft vast wel een mening over geluidsoverlast, asbest of zwerfafval! En over hoe we in Nederland moeten omgaan met ruimte, wonen en het milieu. Dit is uw kans en geef uw mening door aan de minister en staatssecretaris van VROM.

Mensen zeggen wel eens: "als ik minister was, dan zou ik ." En dan volgt een oplossing voor een maatschappelijk probleem. De minister en staatssecretaris van VROM proberen hier op voorhand zoveel mogelijk rekening mee te houden.Maar zij leggen hun oor ook graag te luister bij u! Ze willen graag nog meer op de hoogte raken van wat u als burger belangrijk vindt.

Nationale VROM-enquête

VROM wil met beide benen in de samenleving staan en samen met burgers zaken aanpakken. Daarom wil ze te weten komen wat in de ogen van de burgers prioriteit moet krijgen. Zwerfafval op straat. Geluidsoverlast in uw straat. Of juist klimaatverandering en natuur en recreatie.

U kunt uw mening geven in de nationale VROM-enquête. U kunt aangeven wat u belangrijk vindt en of u vindt dat de overheid daar voldoende aandacht voor heeft. De enquête wordt gehouden van 9 november tot en met 5 december 2004. Online, via internet. Wie geen internetaansluiting heeft, kan de enquête ook op papier thuis krijgen.

En daarna De uitslag van de enquête levert ongetwijfeld een heleboel zaken op waaraan VROM aandacht zou moeten besteden. Allemaal tegelijk kan natuurlijk niet. Daarom wil VROM er verder over praten, samen met de mensen die de enquête hebben ingevuld. Dat gebeurt op vier regionale bijeenkomsten waarvoor u zich kunt opgeven. Op deze bijeenkomst adviseren de deelnemers de minister en de staatssecretaris over de onderwerpen die de meeste prioriteit verdienen. Daarna gaan de beleidsmakers van VROM met een aantal burgers samen werken aan het zoeken van oplossingen voor de geselecteerde onderwerpen. De voorstellen worden als advies aan minister Dekker en staatssecretaris Van Geel aangeboden. Zij geven in het najaar 2005 op een slotdebat hun mening over de burgeradviezen. Ook vertellen ze daar wat ze met de adviezen gaan doen.

Meedoen

Iedere burger in Nederland kan meedoen aan het samenstellen van de publieksagenda. Doe mee aan de nationale VROM-enquête op www.vrom.nl/publieksagenda en geef uw mening. Iedere mening is belangrijk en wordt op prijs gesteld.

Hoe en waar?

Alle informatie over de publieksagenda vindt u op de website www.vrom.nl/publieksagenda. Via deze site kunt u ook op de hoogte blijven van wat er verder met de publieksagenda gebeurt. Heeft u geen internet? Een schriftelijk exemplaar kunt u bestellen bij de Postbus 51-infolijn, telefoon 0800 80 51 (gratis).