AutoRai

30-11-2004

Fiat zorgt voor kleurrijk spektakel

Op de Bologna Motor Show 2004 presenteert Fiat vanaf aankomende week een aantal zeer kleurrijke showautos. Zo is er de primeur van de Fiat Panda bicolore en wordt een tweetal Limited Editions van de Fiat Idea getoond.

Verder debuteren de in Racing Yellow gespoten Idea Sport en Multipla Sport, beide met Zender-sportkit, en is de opvallend gekleurde Doblò Jamaica te bewonderen. De Fiat Panda bicolore showauto is zijn naam zegt het al- voorzien van een two tone kleurstelling. Op de stand staan twee versies. Eén van de eyecatchers is voorzien van een gevlochten kist op het dak, ideaal voor het meenemen van bijvoorbeeld skis. Binnenin de Panda bicolore, die uiteraard is gebaseerd op de succesvolle Auto van het Jaar 2004, eveneens een gewaagde creatie: de binnenbekleding is vervaardigd van spijkerstof; het zitgedeelte van de stoelen is van het innovatieve Starlite-materiaal van Trend Design Alcantara. Kortom, een heuse fashion car. Fiat Idea Limited Edition Op basis van Fiats praktische Idea is de Italia Limited Edition ontworpen. Er is zowel een donkerblauwe als ivoorwitte versie te bezichtigen. Beide show-Ideas appeleren aan de hippe Fiat Vintage lijn, met onder andere luxueuze fleecetruien en tassen. Op de motorkap en zijkant van de Idea Limited Editions zien we het cijfer 04, dat aangeeft wanneer deze nieuwe toevoeging aan het Fiat Vintage programma is ontstaan. Op de met spijkerstof en alcantara beklede zetels zien we onder andere de Italiaanse vlag terug. Met de Idea Limited Edition laat Fiat zien dat ook een MPV zich uitstekend leent voor het uitdragen van typisch Italiaanse flair. Fiat Idea Sport & Fiat Multipla Sport Sportievelingen zullen onmiddellijk een oogje laten vallen op de in schitterend gele Mica-lak gespoten Fiat Idea Sport en Multipla Sport. Behalve door de attractieve huidskleur zijn de Idea Sport en Multipla Sport ook herkenbaar aan de Zender-exterieurkit, met onder andere een forse en lager bij het asfalt liggende voorbumper, zijskirts en racy achterspoiler. Uiteraard ronden fraaie vijfspaaks lichtmetalen wielen het geheel af. Het interieur van de twee showcars ademt eveneens sportiviteit met een high-tech, geperforeerde bekledingsstof in geel en zwart.

Fiat Doblò Jamaica
Met de Fiat Doblò Jamaica showcar wordt een traditie voortgezet. Al sinds vele jaren namelijk ondersteunt Fiat Auto het Jamaicaanse Bobslee Team. Ook de in Bologna getoonde Doblò Jamaica zal in het kader van de sponsoring in de aanloop naar de Olympische Winterspelen van 2006 in Turijn (thuisbasis van Fiat Auto) worden overhandigd aan de President en de Vice President van de Jamaicaanse Bobslee Bond. Beide heren maakten onderdeel uit van het befaamde Jamaicaanse team, dat deelnam aan de Olympische Spelen in het Canadese Calgary in 1988. Later speelde het Jamaicaanse Bobslee Team de hoofdrol in Walt Disneys filmhit Cool Runnings. De Fiat Doblò Jamaica is zowel qua exterieur als interieur overduidelijk herkenbaar: de reggae-kleuren van de Jamaicaanse vlag komen steeds prominent terug. Overigens onthult de Doblò Jamaica enkele stylingdetails zoals we die komend jaar gaan terugzien op de standaard Fiat Doblò. Onder andere de strips op de wielkasten voor en achter, beschermstrips op de flanken alsmede de getinte ramen achter, zullen we in de loop van 2005 gaan tegenkomen op de gewone besteller.