AutoRai

30-11-2004

Volvo wint tien gouden medailles

Tijdens het jaarlijkse Michelin Challenge Bibendum-concours, dat nu voor het eerst in China plaatsvond, heeft Volvo Car Corporation duidelijk de kracht van haar visie op duurzame mobiliteit getoond.

De innovatieve Volvo 3CC concept car veroverde maar liefst vijf gouden medailles voor zijn milieuprestaties, evenals de prijs voor het beste prototype. Twee andere Volvos, de S80 T6 en S60 PZEV, wonnen eveneens medailles, waarmee Volvo Car Corporation in totaal tien gouden en zes zilveren medailles in de wacht sleepte tijdens het internationale concours, dat van 12-14 oktober in Shanghai plaatsvond. Wij zijn dolgelukkig dat de Volvo 3CC die in Shanghai voor het eerst aan het publiek werd getoond zo goed geeft gepresteerd door niet alleen gouden medailles voor zijn milieuvriendelijke prestaties te winnen, maar ook de prestigieuze designprijs, zegt Lars Erik Lundin, Vice President & General Manager van het Volvo Monitoring & Concept Center (VMCC) in Californië, waar de auto werd ontworpen. We hebben daarmee onze doelstelling bereikt om brandstofzuinigheid, veelzijdigheid, comfort en veiligheid te realiseren in een auto die er niet alleen heel aantrekkelijk uitziet, maar ook buitengewoon plezierig rijdt.

De twee andere Volvo-prijswinnaars, de S80 T6 en S60 PZEV (Partial Zero Emissions Vehicle), zijn illustratief voor de inspanningen van Volvo op het gebied van concepten voor duurzame mobiliteit. De S60 PZEV bekleedt momenteel de hoogste plaats op de lijst van milieuvriendelijke autos die door het US Environmental Protection Agency (EPA) is opgesteld. Deze positie is te danken aan de nagenoeg tot nul gereduceerde emissie van koolwaterstoffen.