Heuvelrug, 10. 15 uur

Utrecht 30-11-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Duizend strijkers

VEENENDAAL In de nacht van maandag 29 op dinsdag 30 november werd een man bekeurd voor het bij zich hebben van vuurwerk.

Rond 01.25 uur bevonden politiemensen zich op de Nieuweweg-noord. Zij hoorden dat vuurwerk werd afgestoken en gingen poolshoogte nemen. Daarbij zagen zij twee mannen en een vrouw bij een geparkeerde auto staan. De portieren van de auto stonden open. De politiemensen zagen dat achter de voorstoel van de auto een stuk vuurwerk lag. Bij onderzoek in de auto werden in de kofferbak nog eens tien dozen met ieder honderd strijkers en een pakje met tien rotjes aangetroffen. Het vuurwerk werd in beslag genomen. Eén van de mannen, 24 jaar oud en afkomstig uit Veenendaal, was eigenaar van de auto en kreeg een bekeuring voor het voorhanden hebben van het vuurwerk. Hij gaf toe dat zij vlak daarvoor vuurwerk hadden afgestoken.

Aanhoudingen voor huisvredebreuk

VEENENDAAL De politie heeft op maandag 29 november enkele aanhoudingen verricht in verband met huisvredebreuk.

Een vrouw uit Veenendaal belde rond 11.00 uur de politie met de mededeling dat in haar woning een man zat. Vervolgens trof de politie daar een 27-jarige inwoner van Veenendaal aan. Hij was in het gezelschap van nog vier andere mannen. Zij hoorden niet thuis in de woning en het vijftal werd aangehouden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Pinnen met gestolen pas

LEERSUM De politie heeft afgelopen week een 17-jarige jongen uit Leersum aangehouden op verdenking van diefstal. De jongen wilde met een pas afrekenen bij een kledingwinkel in Utrecht. De medewerkster vertrouwde het niet, waarop de politie werd ingeschakeld.

Uit onderzoek kwam naar voren dat de pas afkomstig was van een inbraak in een huis in Leersum. De verdachte verklaart echter de pas van een vriend gekregen te hebben. Hij zegt niet te weten dat deze gestolen was. In de dagen na de diefstal werd voor 5.000 euro gepind. De politie stelt een nader onderzoek in.