NOC*NSF


Vier nieuwe leden NOC*NSF AtletenCommissie

ARNHEM - Jeroen Straathof (voormalig schaatser en wielrenner), Edith Bosch (judoka), Gert-Jan Liefers (atleet) en Marten Eikelboom (voormalig hockeyer) zijn door hun collega-sporters gekozen als nieuwe vertegenwoordigers in de NOC*NSF AtletenCommissie.

De nieuwe leden zullen zich vanaf januari 2005 inzetten voor de belangen van topsporters. Samen met de zittende leden zorgt de nieuwe samenstelling voor een goede vertegenwoordiging van alle topsporters.

De AtletenCommissie (AC) schrijft na iedere Olympische Spelen verkiezingen uit onder de A- en B-sporters. De topsporters kiezen hun nieuwe vertegenwoordigers voor een periode van vier jaar. De verkiezingen van dit jaar waren noodzakelijk door het vertrek van Peter Blangé (ex-voorzitter die in 2003 zijn functie had neergelegd), Carole Thate (voormalig hockeyster) en Dennis Rijnbeek (voormalig zwemmer). De vierde zetel was tot nu toe een vrijgehouden plek.

De AtletenCommissie was bijzonder tevreden met de kandidaatstelling van zestien sporters. Allen voldeden aan het criterium van actieve A of B sporter of hadden niet langer dan vier jaar geleden een A- of B-status gehad. In totaal zijn 296 stemmen uitgebracht (=27%). Vanaf januari bestaat de AC uit tien (voormalig) topsporters, allen gekozen door de A en B sporters:

Michiel Bartman (voorzitter, roeier)

Mirjam ter Beek (voormalig roeister)

Marcella Boerma (voormalig snowboardster)

Kasper Engel (Paralympisch zwemmer)

Trinko Keen (tafeltennisser)

Carl Verheyen (schaatser)

Nieuwe leden:

Edith Bosch (judoka)

Marten Eikelboom (voormalig hockeyer)

Gert-Jan Liefers (atleet)

Jeroen Straathof (voormalig schaatser/wielrenner)

Binnen NOC*NSF is de AtletenCommissie het advies- en inspraakorgaan voor topsporters. De komende periode zet de AC zich, naast haar adviserende werkzaamheden, vooral in voor de verbetering van de inspraak van sporters binnen bonden (via bondsatletencommissies) en de totstandkoming van een digitaal netwerk voor
atletenvertegenwoordigers.

(29 november 2004)