Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Geen medaillekansen meer op WK junioren

Na twaalf van de dertien ronden ronden hebben de Nederlandse deelnemers aan het WK Junioren in het Indiase Kochi hun laatste kansjes op een medailleplaats definitief verloren. Erwin l'Ami staat op 7,5 uit 12. Hij speelt al het hele toernooi bovenin mee en kan tot dusverre terugkijken op een prima toernooi.
Jan Smeets is in mindere vorm. Hij moet genoegen nemen met 7 uit 12. Na een slechte start zette Smeets een inhaalrace in, maar deze liep de laatste ronden vast door nederlagen tegen de toppers uit dit toernooi Harikrishna en Berkes.
Voor jeugdkampioen Dennis Ruijgrok lijkt het toernooi iets te lang te duren. Goede stellingen worden niet in klinkende munt omgezet waardoor Ruijgrok op een plaats in de achterhoede blijft steken.

Bij de meisjes handhaaft Marlies Bensdorp zich goed boven de middenmoot. Zij heeft inmiddels 7 uit 12. Arlette van Weersel heeft zich met 6 uit 12 teruggevochten naar diezelfde middenmoot.

Morgen is de laatste ronde. Op de jeugdteamsite zijn diverse rondeverslagen te vinden. Daar ligt ook het gastenboek open om onze talenten aan te moedigen.
Het toernooi is verder te volgen via de toernooisite. Daar zijn elke ronde de nodige partijen live te volgen. Op deze toernooisite staat een aardig interview met Loek van Wely die samen met Jop Delemarre de Nederlandse spelers begeleidt.


---

Dr. Max Euwe 2 verliest ruim in Haren (KNSB 3B) HSC verliest nipt in topduel tegen Venlo (KNSB 3G)