Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amsterdam, 30 november 2004
Onderwerp: aankoop woningen Stadshart Almere

AMVEST KOOPT 72 APPARTEMENTEN IN STADSHART ALMERE

AMVEST heeft 72 woningen gekocht in Blok 4 in Stadshart Almere, het nieuwe stadscentrum van Almere. Het betreft 66 huur- en 6 koopappartementen in gebouw De Smaragd, zo genoemd vanwege het gebruik van gekleurd glas. AMVEST heeft de woningen gekocht van Almere Hart C.V., een samenwerkingsverband van MAB en Blauwhoed Eurowoningen. Het investeringsvolume bedraagt ruim 13 miljoen euro. AMVEST neemt de huurappartementen in haar beleggingsportefeuille op.

Onlangs is gestart met de bouw van het complex, dat naar verwachting medio 2006 aan de bewoners wordt opgeleverd. De verkoopprijzen liggen rond de 300.000,- euro v.o.n.; de huurprijzen vanaf circa 700,- euro per maand. Met de verkoop en verhuur van de woningen wordt in de tweede helft van 2005 gestart. Onder de appartementen komt op de eerste drie verdiepingen een HEMA-vestiging van circa 1.700 m2. Het ontwerp van gebouw De Smaragd is van Gigon & Guyer Architekten uit Zürich. De aannemer is J.P. van Eesteren uit Rotterdam.

Het nieuwe stadscentrum omvat in totaal 72.000 m2 retail, 18.000 m2 leisure (inclusief theater, pop-muziekzaal, discotheek, casino, bowlingbaan en restaurants), 900 woningen, 2.500 parkeerplaatsen en 2.000 m2 kantoorruimte. Het masterplan voor het nieuwe stadscentrum is gemaakt door de Rotterdamse stedenbouwkundige en architect Rem Koolhaas met zijn bureau O.M.A.


---Ingezonden persbericht