Lekstroom, 10.20 uur

Utrecht 30-11-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Snelheidcontroles

HOUTEN / HAGESTEIN Op maandag heeft de politie op verschillende locaties in Houten en Hagestein snelheidscontroles gehouden.

Op de Hagenweg in Houten heeft de politie maandagmiddag 137 bekeuringen uitgedeeld en zijn 12 personen staande gehouden. De hoogste snelheid die is gemeten was 75 km/u, waar 50 km/u was toegestaan. Ook zijn 13 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel. Op dezelfde weg heeft ook s avonds een snelheidscontrole plaatsgevonden. Hierbij zijn 116 bekeuringen uitgedeeld en zijn 10 personen staande gehouden. De bestuurder met de meeste haast reed 80 km/u.

Ook op de Tienhovenseweg in Hagestein heeft de politie een snelheidscontrole gehouden. In totaal zijn 6 bestuurders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 94 km/u, waar 60 km/u was toegestaan.

Aanrijding onder invloed

NIEUWEGEIN Op maandagavond is een 53-jarige man uit Nieuwegein aangehouden voor het doorrijden na een ongeval.

Omstreeks 17.35 uur fietste een 38-jarige man uit Vianen op de Herenstraat richting Nieuwegein. Op dezelfde straat, maar dan in de richting van Utrecht reed een automobilist die linksaf sloeg. Hierbij reed hij de fietser aan. De verdachte heeft vervolgens zijn lichten gedoofd en is weggereden. Het slachtoffer heeft het kenteken van de automobilist genoteerd. Hierdoor kon de politie, de 53-jarige man uit Nieuwegein traceren en heeft hem in zijn huis aangehouden. Er is een blaastest afgenomen, de man blies 725 ug/l. Dit is ruim 3 keer de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal uit woning

VIANEN Op maandagmiddag is een 83-jarige vrouw uit Vianen in haar woning beroofd van haar portemonnee.

Omstreeks 13.05 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er een vrouw in haar woning op de Benedictushof was bestolen van haar portemonnee. Er waren twee jongens aan de deur geweest en hadden om een glaasje water gevraagd. Het slachtoffer was net van plan om boodschappen te doen. Ze had haar jas al aan en haar tas op de rollator gezet. Nadat de jongens weg waren zag zij dat haar tas openstond en haar portemonnee weg was. Toen de agenten met het slachtoffer naar het politiebureau reden, zag zij de verdachten bij een bushalte aan het Slyk staan. Een 15-jarige jongen en een 18-jarige man uit Vianen zijn hierop aangehouden. Zij zijn ingesloten voor verhoor.