Utrecht stad, 10.30 uur

Utrecht 30-11-2004 - Nieuwsberichten Utrecht stad

Agent gewond

UTRECHT- Op maandagavond raakte een agent gewond na een aanhouding.

Omstreeks 16.35 uur kreeg de politie de melding dat twee personen aan het vechten waren op de Populierstraat. Een motorrijder ging ter plaatse en trof de mannen aan. Een van de mannen, 18-jaar uit Utrecht, kwam al direct zeer agressief op de motorrijder af en schopte tegen de politiemotor en rende vervolgens weer zijn woning in. Intussen was ook een collega motorrijder gearriveerd. De agenten gingen naar binnen en werden direct bekogeld met een kinderstoeltje en een tosti-ijzer. Een agent kreeg deze goederen tegen zich aan en liep hierdoor een pijnlijke hand en een lichte hersenschudding op. De 18-jarige werd vervolgens met peperspray bespoten en kon worden aangehouden en werd ingesloten voor verhoor.

Aanrijding letsel

UTRECHT- Op maandagochtend raakte een man gewond na een aanrijding. Omtreeks 10.00 uur reed een 78-jarige man vanaf een parkeerplaats aan de Oudenoord de weg op. Een 26-jarige automobilist uit Hilversum kon een aanrijding niet meer voorkomen. Een aanrijding ontstond en de 78-jarige man kwam vast te zitten in zijn auto en werd losgemaakt door de brandweer. Beide bestuurders werden met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Aanhouding na inbraak

UTRECHT- Op dinsdagochtend werden 3 mannen aangehouden die ervan worden verdacht te hebben ingebroken in een school. Omstreeks 01.40 uur kreeg de politie de melding dat er lichtschijnsel was gezien bij een school aan de Orinocodreef. Agenten gingen ter plaatse en troffen vier mannen aan die voldeden aan het signalement. De mannen, in de leeftijd van 18 tot 20 jaar afkomstig uit Utrecht en De Meern werden aangehouden en ingesloten voor verhoor. Onderzoek wees uit dat er was ingebroken in de school.

Rijden onder invloed
UTRECHT- Op maandagavond werd een man aangehouden omdat hij onder invloed achter het stuur zat. Omstreeks 23.55 uur controleerde agenten een automobilist op de Westkade. De 46-jarige man uit Utrecht bleek te hebben gedronken en blies 710 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.