Politie Twente

Persberichten Politie Twente 30 november 2004

Actie "Dageraad"

Politie op pad in verband met openstaande boetes

Twente

De politie Twente houdt in de maand december acties om personen met openstaande geldboetes aan te houden. De personen om wie het gaat zijn inmiddels per brief gewaarschuwd om hen de kans te geven alsnog de boete te betalen. Gebeurt dat niet dan loopt de betrokkene het risico om aan gehouden te worden. Hij of zij zal dan de vervangende hechtenis, die in plaats van het betalen van de boete moet worden ondergaan, uitzitten.. Op de lijst voor het ondergaan van de vervangende hechtenis staan enkele honderden personen. Deze mensen kunnen de komende maand agenten aan de deur verwachten. De aanhouding kan voorkomen worden door van te voren de boete te betalen. Dit kan bij iedere politieafdeling in Twente. Ook kan op het moment van aanhouding nog de boete betaald worden om te voorkomen dat men wordt meegenomen om te worden opgesloten. De acties zullen vroeg in de ochtend starten om te voorkomen dat de mensen niet thuis aangetroffen worden, vandaar de naam "Actie Dageraad". Bij eerdere soortgelijke acties werden vele duizenden euro's alsnog betaald, maar moesten ook een aantal mensen de vervangende hechtenis ondergaan..

Aanhoudingen na o.a. diefstallen uit school

Zes jongens aangehouden die diefstallen en vernielingen bekennen in een school tijdens de herfstvakantie

Goor

Maandag 25 oktober jl., werd ontdekt dat gedurende de herfstvakantie een aantal diefstallen en vernielingen hadden plaatsgevonden vanuit en in een school aan de W. van de Sluisstraat in Goor. Naast de vernielingen aan een aantal springkussens en de diefstalletjes van snoep, drank en diverse schrijfwaren, werd op de computers van de school een groot aantal internetsites bezocht. Tevens was uit een van de klaslokalen een klein geldbedrag van een van de docenten weggenomen. Een aangifte werd opgenomen en een onderzoek gestart. Naar aanleiding van dit onderzoek werd duidelijk dat een zestal jongens van 12, 13 en 14 jr. uit Goor in wissellende samenstelling verantwoordelijk waren geweest voor een en ander. Alle zes hebben bekend en zijn doorverwezen naar HALT voor het ondergaan van een vervangende straf. De ouders zijn op de hoogte gebracht en gaan akkoord met de doorverwijzing. (04-132887)

Woninginbraak

Voor kleine 20.000 euro aan treinspullen gestolen

Hengelo

Maandagavond 29 november werd tussen 19.30 en 23.00 uur ingebroken in een woning aan de Deurningerstraat in Hengelo. Een 51 jr. bewoner ontdekte bij thuiskomst dat een rampje was verbroken en dat hij uit zijn woning een aantal spullen miste. Uit de woonkamer waren een laptop en een fotocamera verdwenen, doch vanaf de zolderverdieping waren ongeveer 18 dozen cq kratten met treinspullen ontvreemd. Het gaat hierbij om voornamelijk elektrische treinen, wagons en bijbehorende onderdelen van o.a. bekende merken als Fleischman en Marklin. De totale waarde van het ontvreemde is ongeveer 20.000 euro. (04-147389)

Hennepkwekerij in woning

Kwekerij met 560 planten ontdekt en ontruimd

Losser

In een woning aan de Hofkamp in Losser werd op de zolderetage van een woning een hennepkwekerij met 560 planten aangetroffen. Na overleg met de officier van justitie werd besloten de kwekerij te ontmantelen en te vernietigen. Dit werd gedaan. Er werd een onderzoek in de woning ingesteld nadat het vermoeden was gerezen dat in de woning een kwekerij aanwezig zou kunnen zijn. Tegen de 45 jr. bewoner en eigenaar van de kwekerij wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-135773)

Hennepkwekerij in woning

Tweetal kwekerijen met totaal van 817 planten ontdekt

De Lutte

Werd een onderzoek ingesteld bij een woning aan de Stendermolen in de Lutte. Bleek dat alle ramen beslagen waren en het water druppelde naar beneden. Het vermoeden werd gewekt dat er wel eens een hennepkwekerij in de woning aanwezig kon zijn. Omdat de huurders niet aanwezig waren, werd contact opgenomen met de verhuurder die met een sleutel kwam en de woningdeur opende. Daarna werden in de kelder in op een van de slaapkamers hennepplantages aangetroffen met in totaal 817 planten. Ook bleek dat de benodigde stroom illegaal werd afgetapt. Ook deze kwekerijen zijn met toestemming van de officier van justitie in beslag genomen en in een kraakwagen van de gemeente vernietigd. Tegen de huurders, een 22 jr. Almeloer en een 17 jr. Almelose, wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-147106)

Rijden onder invloed

Bromfietser kan ademanalyse niet voltooien en heeft het afmaken van een bloedproef geweigerd

Enschede

Surveillerende politiemensen zagen dinsdagmorgen 30 november even na middernacht op de Volksparksingel in Enschede een bromfietser rijden, waarvan zij wisten dat deze niet in het bezit was van een bromfiets certificaat. Hier werd de bestuurder, een 20 jr. Enschedeer, op aangesproken en alcoholgebruik bleek. Hij werd aangehouden en aan het bureau kon hij de ademanalyse niet goed voltooien. In eerste instantie verleende de 20 jr. toestemming voor een bloedproef waarop een gemeentearts aan het bureau kwam. Tijdens de bloedproef weigerde hij plotseling alle medewerking. Ook na vordering daartoe bleef hij bij zijn besluit. Proces-verbaal van weigering wordt opgemaakt. (04-147396)

Doorgereden na aanrijding

Automobilist rijdt door na fietster omver te hebben gereden, politie zoekt getuigen

Enschede

Een 13 jr. Enschedese fietste dinsdagmorgen 30 november om ongeveer 09.00 over de Deurningerstraat in Enschede. Zij wilde linksaf de Landstraat inrijden en fietste daarbij de kruising op en reed voor een witte bestelbus langs die in een rij wachtende auto's stilstond. Op het moment dat de 13 jr. voor de bestelauto langs reed trok deze op en reed haar omver. Haar fiets raakte daardoor dusdanig beschadigd dat ze niet verder kon. De bestuurder van de bestelbus maakte nog een gebaar met zijn handen, maar stopte niet en reed door. Het meisje is daarop naar een winkel in de buurt gelopen en heeft haar vader gebeld waarop beiden aan het afdelingsbureau Enschede-Noord kwamen waar de aangifte is opgenomen. De politie wil graag in contact komen met getuigen die wellicht iets meer over de witte bestelbus dan wel zijn bestuurder kunnen vertellen. (04-147436)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --