Ingezonden persbericht


Hitachi Data Systems en Open Text leveren combinatie ECM en storage

Focus op e-mailmanagement en archivering van data en SAP-documenten

Amsterdam, 30 november 2004 - Hitachi Data Systems (HDS), dochteronderneming van Hitachi Ltd. (NYSE: HIT), heeft de samenwerking met Enterprise Content Management-leverancier (ECM) Open Text uitgebreid. De bedrijven gaan samen gecombineerde ECM- en storage-oplossingen leveren aan grote organisaties. De gezamenlijke oplossingen integreren de geavanceerde storage-infrastructuurtechnologie van Hitachi Data Systems met de krachtige ECM-software van Open Text. Daarmee kunnen klanten beschikken over een complete reeks oplossingen voor informatiebeheer.

Beide bedrijven ondersteunen ondernemingen bij het beheer en de opslag van de gigantische hoeveelheden e-mail die ze moeten bewaren. Bovendien moeten deze activiteiten voldoen aan de wet- en regelgeving voor corporate governance en compliance-eisen. De storage-oplossingen van Hitachi Data Systems ondersteunen de nieuwe e-mailbeheerproducten van Open Text. Dit zijn onder andere oplossingen voor de integratie van e-mailarchivering met beheersoftware voor bestanden. Daarmee kunnen klanten beleid toepassen om aan wet- en regelgeving rondom e-mail te voldoen. De gecombineerde oplossing biedt klanten een vrijwel ongelimiteerd mailbox-archief en betere e-mailprestaties en minder belasting van de e-mailservers.

De bedrijven werken ook nauw samen aan de ontwikkeling van een complete set archiverings- en compliance-oplossingen voor bedrijfsapplicaties. Deze combineren de data lifecycle management-mogelijkheden van de Hitachi-storage-platforms en de ECM-software van Open Text. Sommige van deze producten maken gebruik van de Open Text IXOS Suite for SAP-oplossingen, een combinatie van ECM met de financiële, HR- en andere bedrijfsapplicaties van SAP. Hiermee kunnen klanten documenten uit SAP - mySAP ERP Financials en mySAP Human Capital Management - opslaan, beheren, raadplegen en archiveren.

"Wij willen klanten in staat stellen hun IT-infrastructuur in lijn te brengen met de bedrijfsdoelstellingen door de storage-omgeving optimaal af te stemmen op de behoeften van bedrijfskritische applicaties", zegt Jack Domme, Vice-President Storage Management Software van Hitachi Data Systems. "Het archiveren van data van deze applicaties is cruciaal voor kostenbeheersing en het voldoen aan compliance-eisen. Onze samenwerking met Open Text is een van de manieren waarop we Application- Optimized Storage aan onze klanten beschikbaar stellen."

Alle oplossingen worden ondersteund door de Hitachi-storage-platforms: van de Hitachi Thunder 9500 V Series modulaire storage tot en met het nieuwe Hitachi TagmaStore Universal Storage-platform. De combinatie van geavanceerd informatiebeheer en de virtualisatie en consolidatie van het Universal Storage Platform, of de tiered-storage-in-a-box van de Thunder 9500 V Series met SATA Intermix Option biedt klanten de infrastructuur voor het beheer van bedrijfskritische data gedurende de gehele levenscyclus.

"ECM en storage vormen de perfecte combinatie voor optimaal informatiebeheer", aldus Mike Baraiolo, Vice-President Global Business Development van Open Text. "Beheer van e-mail of ERP-documentatie is cruciaal voor bedrijven. De bundeling van expertise en technologie in gezamenlijke oplossingen voorziet in deze behoefte."

###

Hitachi Data Systems
Hitachi Data Systems zet zijn wereldwijde R&D-faciliteiten in om storage-oplossingen te ontwikkelen op basis van de beste technologieën met de prestaties, beschikbaarheid en schaalbaarheid die de ROI van klanten maximaliseren en risico's tot een minimum beperken. Door onze focus op de klant bij het leveren van de beste hardware, software en services van Hitachi en onze partners zijn we in staat de business van onze klanten optimaal te ondersteunen. Hitachi Data Systems heeft 2.800 medewerkers en levert direct en via resellers aan ondernemingen en overheden in meer dan 170 landen. Meer dan 50 van de Fortune 100-bedrijven zijn klant van Hitachi Data Systems. Meer informatie: www.hds.com

Hitachi Ltd.
Hitachi Ltd. (NYSE: HIT) heeft zijn hoofdkwartier in Tokio, Japan, en is een toonaangevend, wereldwijd opererend elektronicaconcern met circa 326.000 medewerkers. In het boekjaar 2003 (dat eindigde op 31 maart 2004) werd een geconsolideerde omzet behaald van 81,4 miljard dollar. Het bedrijf biedt een brede reeks van systemen, producten en diensten in marktsectoren als informatiesystemen, elektronische apparatuur, industriële systemen, consumentenproducten, materialen en financiële diensten. Meer informatie over Hitachi is beschikbaar op de website www.hitachi.com

Open Text
Open Text is marktleider op het gebied van Enterprise Content Management-oplossingen die mensen, processen en informatie binnen wereldwijd actieve organisaties samenbrengen. Het verleden van Open Text wordt gekenmerkt door innovatie, financiële stabiliteit en groei. Het bedrijf ondersteunt ruim 17 miljoen werkplekken op 13.000 implementaties in 67 landen en in twaalf talen.