Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Nijkerk - Hoevelaker gewond bij bromfietsongeval
Publicatiedatum: 30-11-2004

Een 19-jarige man uit Hoevelaken is in de nacht van maandag op dinsdag gewond geraakt bij een ongeval op de Amersfoortseweg, ter hoogte van de kruising met de Tinbergenlaan in Nijkerk. Het slachtoffer reed volgens de politie rond half vier op zijn bromfiets over de Amersfoortseweg van Hoevelaken richting Nijkerk. Door nog onbekende oorzaak verloor de Hoevelaker de macht over het stuur, reed tegen een verkeersheuvel en botste vervolgens tegen een verkeersbord. De Hoevelaker liep daarbij letsel op aan zijn gezicht en moest per ambulance naar het Meander Ziekenhuis in Amersfoort worden gebracht. Gewaarschuwde agenten vermoedden drankgebruik bij de Hoevelaker en hebben bloed af laten nemen voor een bloedproef.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede/Wageningen - winkeldiefstallen: zes verdachten opgepakt
Publicatiedatum: 30-11-2004

De politie heeft maandag zes verdachten aangehouden na winkeldiefstallen in Ede en Wageningen. Een 22-jarige Edenaar werd rond kwart over negen in zijn woonplaats opgepakt nadat hij door winkelpersoneel van een zaak aan de Keesomstraat was betrapt op diefstal van een DVD. De man kreeg later in overleg met justitie een boete van 80 euro. Rond elf uur werd bij dezelfde zaak een 37-jarige vrouw uit Ede aangehouden. Zij wordt ervan verdacht gerommeld te hebben met het afwegen van fruit, waardoor zij voor een lagere prijs meer goederen mee zou krijgen. Personeel van de zaak had de truc door en hield de vrouw aan, waarna ze aan de politie werd overgedragen. De vrouw kreeg een boete opgelegd van 125 euro. Even voor het middaguur werd een 38-jarige vrouw uit Ede betrapt op diefstal van ondermeer luiers. Dat gebeurde wederom in een zaak aan de Keesomstraat. De vrouw werd ook overgedragen aan de politie en kreeg eveneens een boete van 125 euro. Rond kwart over één hield de politie een 41-jarige vrouw uit Bennekom aan nadat zij door personeel van een winkel aan de Keesomstraat in Ede was betrapt op diefstal van cosmetica. De Bennekomse moest ook een boete betalen van 125 euro. Op de Grotestraat in Ede liep omstreeks twee uur een 54-jarige vrouw uit Doorwerth tegen de lamp nadat ze door winkelpersoneel was betrapt. De Doorwerthse wordt er van verdacht bij een warenhuis voor enkele tientallen euro's aan goederen te hebben gestolen. De vrouw kreeg later daarvoor een dagvaarding en moest de buit teruggeven. In Wageningen werd rond kwart voor twee een 43-jarige man uit die stad aangehouden op verdenking van diefstal van rookwaren. Dat gebeurde bij een zaak aan de Churchillweg. De man kreeg daarvoor een dagvaarding en zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld - weer bonnen bij verlichtingsactie

Publicatiedatum: 30-11-2004

De Barneveldse politie heeft maandag gedurende de ochtenduren 28 bonnen uitgedeeld bij een verlichtingscontrole onder fietsers op de Scherpenzeelseweg. De actie maakt deel uit van de landelijke campagne "Fietser, laat je zien", waarbij vooral schoolgaande jeugd op de fiets aangespoord wordt tijdens de donkere dagen licht te voeren. Fietsers zijn een kwetsbare groep verkeersdeelnemers, vooral bij duisternis. Op schoolroutes worden de scholieren gecontroleerd op het voeren van een voor -en achterlicht maar ook de verplichte zij -en achterreflectie. Hierbij hanteert de politie de stelregel: Niet zien is een bon krijgen. Boetes voor het rijden zonder licht bedragen minimaal 15 euro (voor fietsers). Voor meer informatie over de verkeerscampagne en tips over de juiste fietsverlichting zie www.3vo.nl en de fietsverlichtingswijzer die op deze site staat.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606