Philips

PHILIPS MOBILE DISPLAYS

Philips vestigt record met een miljard verzonden displays

Philips vestigt record in branche met een miljard verzonden displays

HONGKONG, China, November 30/PRNewswire/ --


- Een op de vier mobiele telefoons bevat een Philips-display

Koninklijke Philips Electronics heeft vandaag bekendgemaakt een record binnen de branche te hebben behaald met een miljard verzonden mobiele telefoondisplays. Mobile Display Systems (MDS), een business unit van Philips Semiconductors, produceert aangepaste displaytechnologieën voor OEM's op de telecommunicatie-, automobiel- en vliegtuigelektronicamarkten. Volgens rapporten over mobiele telefonieverzendingen van de Gartner Group (2002 en 2003) en Philips' interne verzendadministratie bevat één op de vier mobiele telefoons een display van Philips.

Dhr. Harold Hoskens, directeur van Philips MDS, zei dat de snelle groei in mobiele displays te danken is aan de enorme toename in mobiele telecommunicatie sinds het begin van de jar en90.Volgensdhr. Barry Young, vice-voorzitter en financieel directeur van onderzoeks-analysebureau DisplaySearch, is Philips niet alleen marktleider qua volume maar ook op het gebied van innovatie en design.

'Philips MDS heeft dankzij de ultramoderne R&D-faciliteiten in Sjanghai mobiele telefonie getransformeerd van simpele weergaven met één regel tekst tot geavanceerde beeldschermen met hoge resolutie en kleurentechnologie,' aldus dhr. Young. Hij schat dat Philips MDS binnen zes tot zeven jaar zijn tweede miljard displays zal hebben verzonden.

Informatie over Koninklijke Philips Electronics

Het Nederlandse Koninklijke Philips Electronics (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een van de grootste elektronicabedrijven ter wereld en het grootste van Europa, met een verkoopomzet van EUR 29 miljard in 2003. Het bedrijf richt zich op de drie verwante gebieden gezondheidszorg, lifestyle en technologie, telt 165.000 werknemers in meer dan 60 landen, en is marktleider op het gebied van medische beelddiagnostiek en patiëntbewaking, kleurentelevisies, elektrische scheerapparaten, verlichting en siliconensystemen. Nieuws van Philips is te vinden in het nieuwscentrum op www.mds.philips.com.

Perscontactpersoon: Daliea Mohamad-Liauw, Director of Global Communications, Tel. +852-2666-2773/+852-9884-0404 daliea.m.liauw@philips.com

Source: Philips Mobile Displays

Daliea Mohamad-Liauw, Director of Global Communications, Tel.
+852-2666-2773/+852-9884-0404, daliea.m.liauw@philips.com

van bovenstaand bericht.

30 nov 04 10:51