Ingezonden persbericht


Persbericht

Intelligente metaaldetectie technologie van Checkpoint Meto verijdelt diefstal door georganiseerde bendes

Nieuwegein, 30 november 2004 -- Checkpoint Meto, wereldwijd toonaangevend leverancier van oplossingen voor RF-productidentificatie en dervingsbeheer voor retailers en verpakkingsleveranciers van consumentengoederen, lanceert een nieuw krachtig wapen in de strijd tegen diefstal door professionele dieven. Metal Point is een intelligent systeem dat is ontwikkeld als aanvulling op en ter versterking van Checkpoint Derde Generatie antennes, maar werkt eveneens uitstekend in combinatie met andere (concurrerende) diefstalbeveiligingssystemen. Metal Point detecteert de aanwezigheid van ongedefinieerde metalen voorwerpen bij het betreden van de winkel en is een sterk afschrikmiddel tegen vastberaden, professionele bendes.

De technologie bestaat uit een krachtige stand alone metaaldetector. Het systeem stuurt een geluidloos signaal naar een handheld PDA of bijgeleverde buzzer zodra het getriggerd wordt door verdacht metaal - datgene dat georganiseerde criminele bendes doorgaans gebruiken om traditionele alarmsystemen te omzeilen. Dit 'stille' alarm biedt een getrainde beveiligingsbeambte en/of bedrijfsleider/filiaalmanager de gelegenheid om discreet op het signaal te kunnen reageren. De technologie kan heel precies worden afgestemd op een retailomgeving zodat grotere metalen objecten zoals een kinderwagen, rolstoel of winkelwagen ongehinderd toegang hebben tot de winkel.

"Er zijn opportunistische dieven en er zijn ook georganiseerde bendes die heel gericht een winkel uitkiezen vastbesloten om te stelen, veelal op bestelling", aldus Fred de Haas, Managing Director Checkpoint Meto Benelux. "Metal Point is ontwikkeld om dergelijke criminelen uit de winkel te weren."

3e Generatie antennes

Na de lancering begin vorig jaar werd Checkpoint's 3e generatie antennes al snel de eerste keus beveiligingsoplossing van toonaangevende retailers in Europa. Het nieuwe systeem leverde Checkpoint gedurende de eerste helft van 2003 record verkopen op in Europa. De geavanceerde mogelijkheden van de 3e generatie bestaan onder meer uit 'digitale signaalversterking' dat bredere gangpaden tussen de antennes mogelijk maakt en een hogere detectiegraad biedt. De 3rd Generation reeks kan worden aangepast aan de specifieke kenmerken van iedere retailomgeving en is uitgerust met een automatische instelfunctie waarmee de installatie op afstand kan worden uitgevoerd via een palm pilot. Dit betekent eenvoudige instelling en weinig onderhoud.

CheckPro Software

De ondersteunende CheckPro reporter software (specifiek ontwikkeld voor de 3rd Generation reeks) biedt de mogelijkheid om alle antennes binnen in een winkel met één systeem te coördineren. Dat wil zeggen alle EAS-gerelateerde gebeurtenissen worden gemeld en geanalyseerd. Een onmisbaar instrument voor retailers die hun beveiliging nog effectiever willen regelen.

RFID-upgrade

De 3e generatie antenne is verder uniek omdat het geavanceerde digitale RF-platform retailers eenvoudige migratie biedt naar RFID. De antenne kan worden geüpgrade wanneer de RFID-technologie breed beschikbaar komt. Kortom, een effectieve beveiligingsoplossing die meegroeit met de bedrijfsvoering.

Checkpoint Meto Benelux BV, Coltbaan 21, 3439 NG NIEUWEGEIN Telefoon: 030 - 609 41 11 - fax: 030 - 609 41 00

Over Checkpoint Meto

Checkpoint Meto - onderdeel van het Amerikaanse Checkpoint Systems, Inc., - is een internationale organisatie die gespecialiseerd is in productidentificatie en oplossingen voor dervingsreductie voor de retailindustrie en zijn supply chain. De oplossingen van Checkpoint bieden klanten verhoogde efficiëntie vanaf het moment van productie tot en met het moment van verkoop en verbetert de winkelervaring van de consument. Checkpoint is beursgenoteerd op de New York Stock Exchange (NYSE) en heeft meer dan 4000 werknemers wereldwijd, directe verkoop in 30 landen en distributeurs in 50 landen. Checkpoint is wereldwijd marktleider op het gebied van RF (Radio Frequency) technologie en produceert jaarlijks miljarden RF-labels en installeert tienduizenden RF-terminals. Het uitgebreide productportfolio bestaat onder meer uit: digitale RF/EAS (elektronische artikelbeveiliging) en RFID (Radio Frequente IDentificatie) systemen, RF bronbeveiliging, barcode en etiketteringssystemen - inclusief een wereldwijd netwerk van 31 servicebureaus - en retailverkoopsystemen. Checkpoint ondersteunt bovendien pionierend academisch onderzoek naar consumententrends en derving via de jaarlijkse publicatie van de 'European Retail Theft Barometer', een uitbreiding op haar consultancy aan veel van 's werelds toonaangevende retailmerken.

Meer informatie via de Europese website: www.checkpointeurope.com