Rijn & Venen, 11.10 uur

Utrecht 30-11-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Aanrijding met letsel

MAARSSEN- Op maandagmiddag heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Antilopespoor.

Omstreeks 15.15 uur op de Antilopespoor, verleende een scooterrijder geen voorrang aan een 71-jarige fietser uit Canada. De man kwam hierbij ten val en liep een verwonding aan zijn voorhoofd op. De bestuurder van de scooter kwam ook ten val, is opgestaan en weggereden. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachten reden op een donkere of zwarte scooter.

Signalement van de bestuurder: Licht getinte huidskleur, ongeveer 17 jaar, bruine jas en een crèmekleurige pet.

Signalement bijrijder: 17 jaar, donkerhaar opgeschoren bovenop dreadlocks.

De politie is op zoek naar getuigen die op de Antilopespoor iets gezien hebben of naar mensen die de verdachten (her)kennen. Zij kunnen bellen met de politie district Rijn & Venen, via 0900-8844 of anoniem met 0800-7000.

Ruilen

WOERDEN Op maandagavond is een 38-jarige winkeldief uit Woerden aangehouden.

Omstreeks 18.15 uur probeerde de verdachte in een winkel aan de Achterstraat een artikel te retourneren zonder aankoopbon. Vervolgens werd de man duidelijk dat het winkelpersoneel dit niet accepteerde, waarop hij agressief werd. Hij begon het personeel uit te schelden en begon met zijn boodschappentas om zich heen te slaan. Toen de verdachte hoorde dat de politie gewaarschuwd was, vluchtte hij weg op zijn fiets. De politie kon de man aanhouden op de Prinsenlaan. De man heeft de diefstal van het artikel bekend. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval met letsel

MONTFOORT Op maandagavond heeft er op de Heeswijk een aanrijding plaatsgevonden.

Omstreeks 18.25 uur wilde een 36-jarige vrachtwagenbestuurder uit Rusland op de Heeswijk keren. Bij deze poging kwam hij met zijn rechter achterwielen in het gras vast te zitten met als gevolg dat de trailer dwars op de weg tot stilstand kwam. Plotseling kwam er uit de richting van de Meern een 69-jarige autobestuurder uit 's-Gravenhage aangereden. Deze klapte in de linkerzijkant van de trailer. De bestuurder van de personenauto is overgebracht naar het UMC.