1e persbericht van dinsdag 30 november 2004

Eindhoven 30-11-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Inbreker gepakt

Op de Tongelresestraat is dinsdag om 1.35 uur een 42-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De man zou volgens een getuige een ruit hebben vernield van een winkel aan de Tongelresestraat. De politie was in de buurt en de getuige wees de verdachte aan. Hij is de cel ingegaan.

Eindhoven: Benzinedieven aangehouden

Twee Eindhovenaren van 19 en 17 jaar oud zijn dinsdag om 2.20 uur op de Maalakker aangehouden. Zij zijn betrapt bij de diefstal van benzine uit geparkeerde autos. De jerrycan en slang die ze bij zich hadden zijn in beslaggenomen. De twee verdachten zijn ingesloten.

Eindhoven: Rijbewijs kwijt na rijden met drank

Maandag om 22.35 uur is op de Frankrijkstraat een 39-jarige automobilist uit Valkenswaard aangehouden. De man was onder invloed en blies bijna 2 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Het rijbewijs moet hij inleveren.

Helmond: Verlichtingscontrole

Bij een verlichtingscontrole op de Molenstraat zijn dinsdagmorgen 19 verkeersdeelnemers bekeurd omdat hun verlichting niet in orde was.

Son: Computer gestolen

Maandag tussen 18.30 en 20.45 uur is ingebroken in een bedrijf aan Ekkersrijt 5700. Er is een raam opengebroken en uit het bedrijf is een personal computer gestolen.

Oost-, West- en Middelbeers: Man probeert politieman te slaan

Een 51-jarige man uit Oost-, West- en Middelbeers is dinsdag om 0.50 uur in zijn woning aangehouden. De man had de politie gebeld omdat er problemen waren in de buurt. Toen de politiemensen bij hem aanbelden, wilde hij niet vertellen wat er aan de hand was. Hij had gedronken. Hij weigerde te vertellen waarom hij de politie gebeld had. Toen hij een politieman probeerde te slaan werd hij aangehouden. Hij is op het bureau de cel ingegaan.

Heeze: Inbraak in woning

Maandag tussen 18.30 en 18.45 uur is ingebroken in een woning aan de Burgemeester Serrarisstraat. Er is een ruit van de garage kapot gemaakt. Via de garage is de inbreker de woning binnengegaan. Daar werden een digitale fotocamera en een notebook weggenomen.

Valkenswaard: Drie Polen verdacht van auto-inbraken

Bij de Doctor H. Mollerstraat zijn dinsdag rond 5.30 uur drie Polen met onbekende woonplaats aangehouden. Zij zijn 22, 23 en 24 jaar oud. De politie kreeg een melding dat enkele mannen zich verdacht ophielden bij autos. Toen de politie ter plaatse kwam vluchtten enkele mannen weg. Twee werden gevonden in een auto met Pools kenteken. Bij de auto stond een tas met twee autoradios. De derde probeerde zich te verstoppen onder een geparkeerde auto. Hij werd ook gepakt. Ze zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Waalre: Man rijdt door na aanrijding en mishandelt politieman

In zijn woning in Waalre is maandag even voor middernacht een 36-jarige man aangehouden. Hij was op het Grootveld met zijn auto tegen een container en een geparkeerde auto gereden. Daarna was hij doorgereden. Een getuige meldde de politie het kenteken van de auto. De man was inmiddels thuis maar deed de deur niet open. De politie heeft de voordeur open gemaakt en is naar binnen gegaan. De verdachte lag op bed te slapen. Hij werd aangehouden. Hij had gedronken maar wilde niet meewerken aan een ademanalyse. Zijn rijbewijs was al ongeldig verklaard. Op het politiebureau gaf een politieman een kopstoot. De politieman raakte gewond aan het hoofd. De man is ingesloten. In zijn woning werd een hennepkwekerij ontdekt. Deze wordt dinsdag overdag ontmanteld.

Veldhoven: Man verdacht van verduistering

Op het politiebureau in Veldhoven is maandag een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij bij zijn werkgever sigaretten, sigaren en geld heeft gestolen. De man was chauffeur/bezorger bij het bedrijf. Bij huiszoeking na zijn aanhouding trof de politie 119 xtc-pillen, een kleine hoeveelheid cocaïne en goederen, die mogelijk gestolen zijn, aan. De verdachte is de cel ingegaan.