Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Assen 30-11-2004

Aanvulling persbericht dodelijk ongeval
COEVORDEN De politie kreeg maandagavond rond 21.30 uur een melding van een ernstig ongeval op de Veenschapsweg. Ter plaatse bleek het te gaan om een eenzijdig ongeval. Er was een personenauto tegen een boom gebotst. De auto werd beschadigd aangetroffen op de rijbaan. Bij het ongeval kwam een 67-jarige vrouw uit Coevorden om het leven. Een 33-jarige vrouw uit Coevorden raakte gewond. Zij is met nog onbekend letsel naar het Scheperziekenhuis vervoerd. De toedracht van het ongeval is nog onduidelijk. Het Bureau Technische Verkeers Ondersteuning heeft een technisch onderzoek verricht.

Twee insluipers aangehouden
ASSEN De politie heeft maandagavond twee verdachten (22 en 27 jaar uit Utrecht) aangehouden op verdenking van insluiping in een bedrijf aan de Amerikaweg. Twee schoonmakers hadden een insluiper overlopen en belden direct de politie. Zij meldden dat de insluiper er van door ging in een grijze auto. Agenten zijn met spoed in de richting van het bedrijf gereden en troffen op de Aziëweg in tegengestelde richting de vermoedelijke dader in de grijze auto. De verdachte werd staandegehouden en samen met zijn passagier aangehouden. De mannen zijn ingesloten voor verhoor. Beiden zijn bekenden van de politie.

Winkeldieven aangehouden
EMMEN Een 19-jarige man uit Emmen is maandagmiddag aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Hij heeft in een supermarkt aan de Wilhelminastraat kaas gestolen ter waarde van enkele euros. De man is met een proces-verbaal heengezonden.
ASSEN Een 33-jarige man uit Assen is maandagmiddag aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Hij werd aangehouden op de Burgemeester de Dreuplein. In zijn fietstassen troffen agenten enkele DVDs aan die eerder die middag in een supermarkt zijn gestolen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Autobrand
STIELTJESKANAAL De politie kreeg maandagmiddag een melding van een autobrand aan het Stieltjeskanaal. Ter plaatse bleek de auto behoorlijk te roken en er kwamen vlammen onder de motorkap vandaan. Samen met een buurtbewoner (die al aan het blussen was) hebben de agenten het vuur gedoofd. De brandweer heeft verder nageblust. De oorzaak van de brand is vermoedelijk kortsluiting geweest. De auto is afgesleept.

Mannen aangehouden op verdenking van dealen drugs EMMEN De politie kreeg maandagmiddag een melding dat er mogelijk gedeald werd op een parkeerplaats aan de Parallelweg. Agenten troffen vijf mensen aan en na een onderzoek aan de kleding werd een kleine hoeveelheid Cocaïne en Heroïne aangetroffen. Een 47-jarige man uit Schoonebeek werd na verhoor heengezonden. Een 25-jarige man uit Schoonebeek kreeg een dagvaarding uitgereikt. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 17.00 uur. Tel. 0592-361268 of 06-52528533.