Politie Zuid-Holland-Zuid

30/11 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

30-11-2004 - Persberichten District II

CAFETARIA IN BRAND, WINKELCENTRUM ONTRUIMD
PAPENDRECHT Winkelcentrum Wilgendonk is maandagochtend 29 november enige tijd ontruimd geweest in verband met een brand in een cafetaria. De brand brak rond 10.45 uur uit in de keuken. Een medewerkster zag dat er rook uit de afzuiger boven de frietketel kwam en dat de afzuiger roodgloeiend was. Hierop rende zij naar buiten en belde het alarmnummer 112. De brandweer was snel ter plaatse en had de brand binnen een kwartier meester. In verband met de rookontwikkeling en het gladde oppervlak in het winkelcentrum bleven de winkels gesloten. Tijdens de bluswerkzaamheden liep er veel frietvet, vermengd met water over het trottoir en door het winkelcentrum. De meeste winkels zijn rond twaalf uur weer open gegaan. Een aantal bleef langer gesloten om de rommel op te ruimen. De brand bleek na onderzoek te zijn ontstaan in het afzuigsysteem van de oven. Er raakte niemand gewond.

POLITIE WAARSCHUWT VOOR ZAKKENROLLERS
GORINCHEM De politie waarschuwt mensen in de binnenstad van Gorinchem goed op hun waardevolle spullen te letten en ze goed op te bergen in hun tas of binnenzak. Dit naar aanleiding van drie personen die op maandagochtend 29 november in het centrum van Gorinchem kort na elkaar zijn bestolen van hun portemonnee. Eén vrouw kwam er bij de kassa in de supermarkt in het Piazza Center achter dat haar tas openstond en haar portemonnee weg was met daarin zon dertig euro. Een andere dame had haar portemonnee in het voorvak van de boodschappentas gestopt en werd beroofd bij een stoffenkraam op de Grote Markt. In de Hoogstraat werd eveneens een vrouw beroofd van haar portemonnee met daarin ongeveer dertig euro, pasjes en huissleutels.

IN BOTSING OP SPOORWEGOVERGANG
LEERDAM Een 48-jarige man en een 13-jarige jongen uit Leerdam zijn midden op de spoorwegovergang op de Provincialeweg met elkaar in botsing komen. De man reed in zijn invalidenvoertuig op het fietspad en de jongen kwam uit tegengestelde richting. De jongen reed achter twee fietsers en week uit naar links om zijn vrienden verderop te zien. Hierbij botste hij frontaal op de man. Kort na de botsing sloten de spoorbomen tot overmaat van ramp wat voor enige paniek zorgde. De machinist van de trein had de aanrijding echter al opgemerkt en stopte de trein voor de overgang. De verwondingen bleken mee te vallen. De 13-jarige jongen had last van zijn been. De fiets van de jongen raakte zwaar beschadigd. De man in het invalidenvoertuig kwam er met de schrik vanaf.

HUISELIJK GEWELD
GORINCHEM Een 42-jarige man uit Gorinchem is op 29 november op de Bagijnenwalstraat aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een dag ervoor zijn echtgenote te hebben geslagen, zijn zoon te hebben bedreigd en zijn moeder te hebben geduwd, waardoor ze ten val kwam. Ook zou met een mes gedreigd hebben. De man was dronken en agressief. Hij is in verzekering gesteld.

GESTOLEN AUTO
ALBLASSERDAM Agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid hebben op 29 november op de autosnelweg A16 bij Rotterdam en 49-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij reed in een auto die als gestolen gesignaleerd stond. Ook bleek hij boete van 346 euro open te hebben staan. Op het bureau bleek dat de man op 6 september de auto had verduisterd. Hij had hem in Papendrecht gekocht van een vrouw uit dezelfde plaats. Hij nam de auto met sleutels van haar in ontvangst en beloofd later te komen betalen, wat hij nooit deed. Hij is in verzekering gesteld.

PUINHOOP OP SNELWEG
MEERKERK Bij een aanrijding op de autosnelweg A27 ter hoogte van Meerkerk is een 38-jarige man uit Meerkerk aan zijn hoofd gewond geraakt. De man werd door een onbekende automobilist ingehaald en gesneden. De autos botsten, waarop de Meerkerker de controle over zijn auto kwijt raakte, tegen de vangrail aan botste en een aantal keren over de kop sloeg. De achterdeuren van zijn auto sloegen open, waardoor vele stukken gereedschap, schroeven, bouten en moeren op de rijbaan kwamen. De rechterachterband van de ambulance raakte door een schroef lek. Een andere ambulance uit Utrecht werd daarop ter assistentie geroepen. Een Engelse touringcar liep ook een lekke achterband op. Een Deense vrachtwagen reed over een lijmtang heen die een gat in de dieseltank sloeg. De vrachtwagen kon nog wel naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats rijden, maar verloor wel 400 liter diesel. De hulpdiensten zijn uren bezig geweest de rijbaan weer vrij te maken. De verwondingen van de 38-jarige vielen ogenschijnlijk mee. De snijdende automobilist heeft zich niet bekend gemaakt.