Politie Zuid-Holland-Zuid

30/11 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

30-11-2004 - Persberichten District I

FIETS WEG?
ZWIJNDRECHT De politie is op zoek naar mensen die hun fiets op 28 november tussen 13.00 uur en 15.00 uur aan de voorzijde van het station Zwijndrecht stalden en hun tweewieler daar niet meer terugvonden. Zij worden verzocht aangifte te doen. Agenten hebben zondagmiddag 28 november vijf jongens in de leeftijd van 13 tot 15 jaar aan hebben gehouden op verdenking van diefstal van drie fietsen op het station in Zwijndrecht. Omdat er nog niemand aangifte heeft gedaan, roept de politie mensen op dit wel te doen.

JONGENS AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING
DORDRECHT De politie heeft op maandag 29 november en dinsdag 30 november een 13-jarige jongen en een 15-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een vechtpartij op 11 oktober j.l. Toen werd een 15-jarige jongen op de Kapteynweg/Galileilaan door drie jongens zodanig mishandeld dat hij buiten bewustzijn raakte. Het slachtoffer had een hersenschudding en diverse kneuzingen en zwellingen. Het motief voor de mishandeling is nog niet duidelijk. De politie onderzoekt de zaak.

MAN OPGEPAKT VOOR LASTIGVALLEN EX
DORDRECHT - De politie heeft maandagmiddag 29 november een 39-jarige man uit Dordrecht opgepakt voor bedreiging en mishandeling van zijn ex-vriendin. Ook werd hij aangehouden omdat hij in het bezit was van een wapen. De vrouw had de relatie met de man verbroken en dat accepteerde hij niet. Hij viel haar lastig bij haar huis, op het werk en via de telefoon.

GEWELDDADIGE BEROVING; POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT De politie is op zoek naar getuigen die op maandagmiddag 29 november iets gezien hebben van de gewelddadige beroving van een 76-jarige vrouw op de Nagtegaalplaats in Dordrecht. De beroving vond plaats tussen 14.15 en 14.45 uur. De vrouw werd in het portiek van de flat van achteren om haar nek gegrepen door een jongen waarna haar handtas weggerukt werd. Daarin zat ondermeer zon duizend euro.

Het zou gaan om drie jongens die de vrouw ook al trof bij de bushalte op de Noordendijk waar ze uitstapte. De politie vraagt mensen die iets gezien hebben, contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

De politie is ook op zoek naar getuigen van een tasjesroof op 26 november tussen 13.00 en 13.30 uur op het Admiraalsplein in Wielwijk. Daar werd een 51-jarige vrouw uit Sliedrecht in de rug geduwd bij haar auto waardoor zij viel. Haar tas werd weggerukt waarna er twee personen vandoor gingen. Het slachtoffer had even daarvoor een bedrag van 250 euro gepind op het plein. Mensen die iets gezien hebben, kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

JONGEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 17-jarige jongen uit Dordrecht is op 30 november op de Huygensstraat aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 25 september een 17-jarige plaatsgenoot twee keer in zijn gezicht te hebben geslagen. Hij liep daarbij een pijnlijk oog en een bloedlip op. Ook zou hij het slachtoffer bij de keel hebben gegrepen. De mishandeling vond plaats op de Vogelaarsweg. Drie omstanders stonden erbij, keken toe en deden niets. Het gaat om een 17-jarig meisje en twee 16-jarige jongens, allen uit Dordrecht. Zij werden op 23 november aangehouden, op verdenking van betrokkenheid van de mishandeling. Na onderzoek van de politie kwam de identiteit van de verdachte naar voren. Hij is voor verhoor ingesloten.

AANRIJDING ZONDER GELDIG RIJBEWIJS
DORDRECHT Een 34-jarige man uit Epinal (Frankrijk) is op 29 november op de autosnelweg A16 bij de Drechttunnel aangehouden. De man reed in zijn personenauto en reed links op de snelweg, toen hij door de plotselinge manoeuvre van onbekende auto moest naar rechts uitwijken. Hij botste tegen een personenauto, bestuurd door een 32-jarige man uit Oostvoorne en vervolgens tegen de oplegger van een vrachtauto, die bestuurd werd door een 34-jarige man uit Ulestraten. Er vielen geen gewonden. De Fransman had geen geldig rijbewijs en maar wel een busje pepperspray bij zich. Hij mocht voor verhoor mee naar het burerau.