Persbericht

Interoute breidt aantal medewerkers uit en start in VS

Miljoeneninvestering grootste Europese netwerkaanbieder

Londen/Amsterdam, 30 november 2004 Interoute, leverancier en eigenaar van het meest geavanceerde en wijdvertakte netwerk voor spraak, data en internet in Europa, gaat aanzienlijk uitbreiden in het aantal medewerkers. Het bedrijf gaat het komende halfjaar investeren in het aantrekken van meer dan 100 technische en commerciële professionals. In de Benelux betreft dit circa 10 nieuwe medewerkers.

De ontwikkelingen zijn het gevolg van uitzonderlijke groei van het klantenbestand van Interoute en de vraag naar Interoute s netwerkdiensten. Ook lanceert Interoute dit jaar spraak-, data- en internetdiensten voor de grootzakelijke markt in de VS. Met een samengestelde groei van negen procent per maand in de verkoop van netwerkdiensten aan de grootzakelijke markt druist Interoute in tegen de algemene trend in de telecomindustrie.

De negatieve ontwikkelingen in de telecomindustrie hebben in veel ondernemingen hun tol al geëist. In die context maakt Interoute een gigantische goede stap , zegt James Kinsella, CEO van Interoute. Onze strategische investeringen maken het mogelijk om - tegen de algemene tendens in de telecomwereld in - zowel op geografisch gebied als in mankracht uit te breiden en onze diensten uit te bouwen. Deze situatie is de ideale springplank om 2005 mee in te gaan, en ons bereik in Europa nog verder te vergroten.

Interoute mijlpalen in 2004:

· Meerjarige miljoenenopdracht van STSN, leverancier van breedbanddiensten voor de hotelwereld; · Overname Oost Europese netwerkaanbieder CECOM waarmee Interoute haar Pan-Europese netwerk uitbreidde met 11 nieuwe stedelijke ringen;


· Succesvolle samenwerking met OTE voor het verzenden van televisiebeelden van de Olympische Spelen; · Start SHARE!, de mediadistributie- en anti pop piraterij dienst met platenlabel EMI; · Start VVN (Virtual Voice Network) waarmee telecombedrijven direct toe kunnen treden op de VoIP-markt (Voice over Internet Protocol).

Interoute eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte netwerk voor spraak, data en internet in Europa verzorgt intelligente netwerkservices voor uiteenlopende bedrijven waaronder telecommunicatiebedrijven en grote ondernemingen. Interoute heeft een eigen glasvezelnetwerk van 23.500 km en reikt tot in alle belangrijke Europese zakencentra: Amsterdam, Barcelona, Berlijn, Brussel, Düsseldorf, Frankfurt, Genève, Hamburg, Londen, Madrid, Milaan, München, Nice, Parijs, Rome, Rotterdam, Stuttgart, Wenen, Zürich, Leipzig, Praag, Pilsen, Brno, Ostrave, Bratislava, Boedapest, Oradea, Boekarest, Bielsko Biala en Warschau. Voor meer informatie over Interoute: www.interoute.com