Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - Arnhemmer aangehouden na mishandeling

Publicatiedatum: 30-11-2004

De Arnhemse politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag in een woning in de wijk Klarendal een 31-jarige man uit die stad aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 26-jarige zus. Ook zou hij geprobeerd hebben brand te stichten in de woning van de Arnhemse. Agenten werden rond half twee naar de woning van het slachtoffer geroepen in verband met een conflict. Volgens het slachtoffer zou er ruzie zijn ontstaan tussen haar en haar broer over de diefstal van een telefoon. De ruzie liep uit op een handgemeen, waarbij de Arnhemmer een marmeren plaat naar zijn zus gegooid zou hebben. Het slachtoffer raakte daarbij licht gewond. Ook zouden er vernielingen zijn aangericht en zou de Arnhemmer geprobeerd hebben een gordijn in brand te steken. Daarbij was geringe brandschade ontstaan. De Arnhemmer werd hierop aangehouden en is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Oosterbeek - hennepkwekerij ontmanteld

Publicatiedatum: 30-11-2004

De politie van Oosterbeek heeft maandagmiddag in een woning aan de Hilhorstweg een hennepkwekerij ontmanteld. Daarbij werd de 31-jarige bewoner aangehouden. De politie besloot tot het instellen van een onderzoek in de woning van de Oosterbeker na een anonieme tip. Op de eerste verdieping en de zolder werden in totaal ruim 280 hennepplanten aangetroffen. De platen werden naast de gebruikelijke kwekerijapparatuur in beslag genomen en vernietigd. Door het energiebedrijf werd de stroommeter weggehaald omdat er illegaal stroom afgenomen bleek te worden.Ook zou er gerommeld zijn met de gasaansluiting. De Oosterbeker is na verhoor weer op vrije voeten gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - belediging bij snelheidscontrole: 220 euro boete
Publicatiedatum: 30-11-2004

Het beledigen van een agent bij een snelheidscontrole op de Huissensestraat heeft een 35-jarige Arnhemmer maandag moeten bekopen met een boete van 220 euro. De man kwam kijken bij de snelheidscontrole en bemoeide zich met een bekeuringssituatie. Ook schol hij een van de agenten uit. De Arnhemmer werd vervolgens aangehouden. Na het afleggen van een verklaring kreeg hij in overleg met justitie een boete opgelegd van 220 euro. Bij de snelheidscontrole werden twee hardrijder bekeurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rheden/Rozendaal - snelheidscontroles

Publicatiedatum: 30-11-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft maandag snelheidscontroles uitgevoerd op verschillende plaatsen in de gemeente Rheden en Rozendaal. Hieronder een overzicht:

- In Dieren werd tussen drie uur 's middags en negen uur 's avonds gecontroleerd op de Kanaalweg. In dat tijdsbestek liepen er 89 snelheidsovertreders tegen de lamp. Er werden in totaal 2150 bestuurders op snelheid gecontroleerd.

- Op de Daalhuizerweg in Velp werden 20 hardrijders geflitst. Dat gebeurde tussen kwart voor vier en kwart voor zes. Bij de controle passeerden 895 bestuurders de radar.

- Ook op de Beekhuizenseweg in Velp werd een snelheidscontrole gehouden. Dat gebeurde tussen negen en half tien 's avonds. 14 hardrijders liepen daarbij tegen de lamp op een totaal aantal van 53 passanten.

- Tussen zes uur en half acht 's avonds controleerde het VHT op de Rosendaalselaan in Rozendaal. Van de 116 gecontroleerde bestuurders reden er 68 te hard.

- Op de Kerklaan, eveneens in Rozendaal, werden bij een controle 37 hardrijders op de foto gezet. Het VHT controleerde daar tussen kwart voor acht en kwart voor negen 's avonds. In dat tijdsbestek waren 60 bestuurders de radar gepasseerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden