Gemeente Rotterdam

Mevrouw De Wolf heeft op maandag 29 november uit handen van wethouder Lucas Bolsius (Sociale Zaken, Wijken en Buitenruimte) een Erasmusspeld ontvangen. Mevrouw De Wolf kreeg deze Rotterdamse onderscheiding als blijk van waardering voor haar jarenlange inzet in het wijkgebouw t Klooster aan het Afrikaanderplein in Rotterdam-Zuid.

Mevrouw De Wolf zet zich al meer dan 25 jaar in voor het wijkgebouw in Afrikaanderwijk. Bijzonder is dat ze dit op 86-jarige leeftijd nog steeds met veel toewijding doet. Minimaal drie keer per week zorgt ze dat er voor verschillende groepen en bewoners die het wijkcentrum bezoeken, een kopje koffie klaarstaat. Zij staat op die wijze klaar voor mensen uit de buurt en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de sociale cohesie van het Afrikaanderplein en omgeving. Door haar enthousiasme en haar inzet zorgt ze ervoor dat het wijkcentrum een plek is, waar ruimte is voor ontspanning en sociale contacten, voor bewoners uit de buurt. Gezien haar leeftijd is dit een bijzondere prestatie.

De Erasmusspeld wordt toegekend aan personen die zich op sociaal, cultureel, sportief en economisch gebeid gedurende een lange periode verdienstelijke hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving.

Bron: Bestuursdienst, 30-11-2004