Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


30 november 2004


Apeldoorn - Wonder boven wonder niet gewond


Een 9 jarig jongentje uit Twello had maandagmiddag wel erg veel geluk. De jongen wilde rond 15.50 uur vanaf het fietspad de Kalverstraat oversteken en zag hierbij een 49 jarige automobilist uit Twello over hoofd. De automobilist probeerde uit alle macht te remmen, maar kon niet voorkomen dat de jongen tegen de auto botste. Wonder boven wonder raakte de jongen niet gewond.


Fietser raakt gewond


Een 62 jarige fietser uit Apeldoorn raakte maandagmorgen rond 07.55 uur gewond na een aanrijding. Een 41 jarige automobilist uit Twello verleende op de kruising Sluisoordlaan / Kanaal Noord geen voorrang aan de fietser. Deze kwam hierdoor ten val en raakte gewond aan zijn been.


Zakkenrollen


Een 62 jarige inwoonster uit Klarenbeek en een 61 jarige inwoonster uit Nunspeet hebben aangifte gedaan van diefstal van de portemonnee. Dit gebeurde tijdens de maandagmarkt in Apeldoorn. Weggenomen werden een kleine tas met daarin geld, rijbewijzen en diverse pasjes en een zwarte portemonnee met daarin geld, diverse pasjes en een rijbewijs.


Brand in woning


In een woning aan de Dianalaan was maandagmiddag rond 15.35 uur brand ontstaan. Een buurman zag rook uit de woning komen en waarschuwde de bewoners. Hierop werd de brandweer gebeld. Bleek dat er een pannetje op het fornuis stond waar veel rook uit kwam. De brandweer is ter plaatste geweest, maar hoefde niet in actie te komen. De schade bleef beperkt tot rookschade.


64 bestuurders te snel

De politie heeft maandag bij een controle op de Zwolseweg in Wenum Wiesel 64 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 1874 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km. Er is hier 50 km toegestaan.


Trekker en oplegger teruggevonden


De politie is een onderzoek gestart naar de diefstal van de trekker met oplegger van de band Jovink en de Voederbietels. De trekker met de oplegger werden in de nacht van zondag op maandag weggenomen in Almelo. De trekker werd maandagmiddag teruggevonden op de Eerbeekseweg in Brummen. Door de politie werd de gestolen oplegger, aangetroffen aan de Hoenderloseweg in Apeldoorn. Er bleken een paar speakers en monitoren weg te zijn. Verder was alle apparatuur nog aanwezig.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52---- --