Politie Zaanstreek-waterland


DEN ILP
Maneges opgelicht
Een 28-jarige medewerker van een manege heeft bij de politie aangifte gedaan van oplichting. Een ongeveer 60-jarige man met een pokdalig gezicht bood aan voor een koopje een advertentie te plaatsen in een provinciaal blad. Voor een klein bedrag zou de advertentie worden geplaatst en een proefdruk worden opgestuurd. Omdat er geen proefdruk kwam ging de manegemedewerker op onderzoek uit en kwam er achter dat het bedrijf waarvoor de man zou werken niet meer bestond en dat verscheidene manegehouders in Noord-Holland door vermoedelijk dezelfde man op deze manier zijn opgelicht. Deze manegehouders hebben toegezegd aangifte van oplichting te doen.

02:48 30-NOV-04
ZAANDAM, WESTZIJDE
Etalageruiten ingegooid
Bij een winkel in miniatuurauto's zijn in de nacht van maandag op dinsdag twee etalageruiten ingegooid. Het alarm gaf aan dat het rond kwart voor drie was. De ruiten zijn met straatstenen ingegooid. Uit de etalage wordt vooralsnog niets vermist.

14:19 29-NOV-04
PURMEREND, WAGENWEG
Extra bekeuring door valse naam
De politie heeft een 26-jarige man uit Amsterdam aangehouden voor het opgeven van een valse naam. De agenten wilden de man bekeuren omdat hij op een snorfiets zonder verzekeringsplaatje reed. Hij dacht door het opnemen van een valse naam aan de boete te ontkomen. Hij viel echter door de mand en kon na verhoor met twee bekeuringen zijn weg vervolgen.

08:30 30-NOV-04
ZUIDOOSTBEEMSTER, ZUIDERWEG
Schapen doodgebeten
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de dood van een aantal schapen. Er bleken vier schapen doodgebeten en een 16-tal dieren aangevreten. Omdat het vermoeden bestond dat de honden van de buren mogelijk schuldig waren is er een braakproef gedaan. Eén van de honden bleek wol in de maag te hebben. De buren gaan onderling de schade regelen. Wat er met de honden gaat gebeuren is nog niet bekend.

09:37 30-NOV-04
MARKEN, BUURTERSTRAAT
Inbraak in snackbar
De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een snackbar. Men is tussen maandagmiddag en dinsdagochtend binnengekomen door een zijdeur te verbreken. Binnen is de sigarettenautomaat opengebroken en de inhoud, geld en sigaretten, zijn meegenomen. Een buurtonderzoek door de politie heeft vooralsnog niets opgeleverd. Of het sporenonderzoek door de technische recherche iets heeft opgeleverd is nog niet bekend.


Mededeling
De afdeling Communicatie en de persvoorlichting zijn vanmiddag alleen via het servicecentrum (0900-8844) bereikbaar. Graag alleen bij urgente gevallen bellen.


---- --