Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Zevenaar - auto tegen boom: bestuurder ongedeerd
Publicatiedatum: 30-11-2004

Een 23-jarige automobilist uit Zevenaar is maandagochtend met de schrik vrij gekomen nadat hij op de Doesburgseweg in zijn woonplaats tegen een boom was gereden. Zijn auto raakte wel zwaar beschadigd en moest worden afgesleept. Het ongeval gebeurde volgens de politie rond half acht. De Zevenaarder had later verklaard tijdens het rijden in de berm terecht gekomen te zijn. In een reactie stuurde hij naar links om vrij te komen. Daarbij verloor hij de macht over het stuur en botste tegen een aan de linker zijde van de weg staande boom. Door de politie is geen drankgebruik geconstateerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Overbetuwe/Lingewaard - alcoholcontroles

Publicatiedatum: 30-11-2004

Op diverse plaatsen in de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard heeft het verkeershandhavingsteam van de politie alcoholcontroles uitgevoerd. Dat gebeurde maandag gedurende de avonduren en enkele uren in de daaropvolgende nacht. In totaal werden er 273 bestuurders onderworpen aan een blaastest om te kijken of ze alcohol gedronken hadden. Daarvan moesten er vier de ademanalyse ondergaan. Tegen alle vier de bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed. Het hoogste gemeten promillage bleek 1,75 te zijn en werd gemeten bij een 42-jarige fietser uit Elst. De gemeten hoeveelheid is bijna drieënhalf maal zoveel als is toegestaan. Ook het rijden onder invloed op een fiets is strafbaar, daarom werd er tegen de Elstenaar ook proces-verbaal opgemaakt. Het VHT controleerde tussen 22.40 en 04.00 uur op de Boltweg in Driel; de Rijksweg-Zuid in Elst; de Sportdreef en de Ir. Molsweg in Huissen en op de Van Elkweg in Bemmel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Babberich - snelheidscontrole Beekseweg

Publicatiedatum: 30-11-2004

Bij snelheidscontroles op de Beekseweg in Babberich heeft het verkeershandhavingsteam van de politie maandag 40 hardrijders geflitst. Er werd op twee verschillende plaatsen gecontroleerd tussen zeven en tien uur in de ochtend en tussen tien en kwart over één 's middags. In totaal werden er 1540 bestuurders op snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 112 km/u terwijl daar maximaal 80 gereden mag worden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden