Politie Amsterdam-Amstelland


POLITIENIEUWS

Gewelddadige dood op de Van der Hooplaan

30-11-2004. Op donderdagochtend 25 november werd een 60-jarige Amstelvener dood in zijn woning aan de Van der Hooplaan aangetroffen. Inmiddels staat vast dat de man door geweld om het leven is gekomen.

De recherche is op zoek naar mensen iets verdachts hebben gezien of gehoord in de omgeving van de woning van het slachtoffer. Mogelijk zijn dat dingen die tot nu toe niet vreemd of verdacht leken, maar die, nu bekend is dat het om een misdrijf gaat, toch opmerkelijk zijn.
Caféruzie loopt uit de hand

30-11-2004. In de nacht van maandag op dinsdag rond kwart voor drie werd een 52- jarige man gearresteerd nadat hij in een café twee mensen had gestoken. Een 35-jarige man moest met diverse steekwonden naar een ziekenhuis. Het tweede slachtoffer, een 40-jarige man met een fikse steekwond in zijn been, weigerde alle hulp.
---

Overval op bakkerij en bloemist

30-11-2004. Maandagavond rond sluitingstijd werd een bakkerij in de Maasstraat door twee mannen overvallen. Toen de daders een personeelslid tot achter in de zaak achtervolgden, kwamen ze daar oog in oog te staan met de bakker. Hierna gingen de twee er met een onbekend bedrag vandoor.

Gisteravond werd ook een bloemenzaak in de Louis Couperusstraat rond zessen overvallen door twee mannen. Een medewerker moest onder bedreiging van een mes geld afgeven. De daders renden weg in de richting van de Burgemeester van der Pollstraat.

De politie is op zoek naar getuigen. Voor de bakkerij kunt u bellen met bureau Rivierenbuurt, voor de bloemist met bureau Lodewijk Van Deijsselstraat, beide te bereiken via: 0900-8844.
---

Brutale straatrover door omstanders gepakt

30-11-2004. Maandagavond fietste een 56-jarige vrouw over de Oudeschans toen zij van achter door een fietser werd geraakt. Al slingerend viel het haar op dat een andere jongen bij de fietser achterop sprong. Opeens merkte ze dat haar handtas uit de fietstas was verdwenen.

Zes arrestaties na inval in woning

30-11-2004. Maandagnacht rond drie uur hield de politie in een woning vier mannen en twee vrouwen aan tussen de 20 tot 22 jaar. De politie viel het pand binnen na tips dat er in harddrugs gehandeld zou worden. Er werden ruim 150 XTC-tabletten en andere verdovende middelen aangetroffen.