Wise introduceert Package Studio 5.5

Testsoftware voor patches maakt software veiliger en stabieler

Culemborg, 30 november 2004 - Wise solutions, een dochtermaatschappij van Altiris Inc. (NASDAQ: ATRS), introduceert Wise Package Studio 5.5. Met de nieuwe applicatie kunnen systeembeheerders software patches snel testen en beoordelen voordat ze worden ingezet.

Bedrijven hebben steeds vaker te maken met bedreigingen van de veiligheid van het netwerk. IT organisaties moeten daarom snel en accuraat patches en hot fixes kunnen testen, zodat zij zeker weten dat deze, indien nodig, probleemloos kunnen worden ingezet. Ongeteste software in een IT-omgeving kan namelijk resulteren in een verlies aan productiviteit door storingen in de werking van applicaties.

Steve Morton, Vice president product management bij Altiris:"Vandaag de dag is 'patch and pray' een onacceptabele strategie bij het gebruiken van patches. Systeembeheerders weten dat patches meer kwaad dan goed kunnen doen, wanneer ze ingezet worden in ingewikkelde softwareomgevingen waarbij veel onderlinge afhankelijkheid bestaat. Wise Package Studio 5.5. zorgt ervoor dat patches snel en effectief kunnen worden ingevoerd, zonder in te boeten op de betrouwbaarheid. Het bewaken van de veiligheid van computers is tegenwoordig èèn van de belangrijkste taken van IT- bedrijven. Altiris richt zich op veiligheid met geïntegreerde oplossingen die aansluiten op 'best practices' in het beoordelen van kwetsbaarheden, patch management, testen en roll-back."

Patch impact assesment, het testen of patches indien nodig probleemloos inzetbaar zijn, is de belangrijkste eigenschap van Wise Package Studio 5.5. Wise Packaging Solution levert echter een complete oplossing voor alle aspecten van het packagen van applicaties en patches. Het product omvat Windows Installer migratie, maatwerkaanpassingen aan applicaties, conflict analyse en kwaliteitsbewaking. Wise Package Studio integreert naadloos met de Altiris Client Management Suite. Ook kan de applicatie gebruikt worden om patches klaar te zetten, of in combinatie met andere patch management-producten.

Onderzoeksbureau Gartner* onderkent het belang van testsoftware voor patches: "Omdat er weinig tijd is om te testen, is het belangrijk dat de testsoftware zich focust op componenten die veranderen door het inzetten van de patch. Software distributie en packaging tools die informatie leveren over gewijzigde componenten, zijn zeer goed te gebruiken voor de ontwikkeling van effectieve testplannen." Beschikbaarheid
Wise Package Studio 5.5 is per direct beschikbaar.


*Gartner, Inc., "Patch Management Webletter from Altiris with Research from Gartner," Mark Nicolett, http://mediaproducts.gartner.com/gc/webletter/wise_altiris/issue2/gartner.html

Over Wise Solutions
Wise Solutions, Inc., is leverancier van applicatieinstallatie- en beheersoftware en services. De zakelijk oplossingen van Wise, waaronder de onderscheiden Wise Package Studio, helpt de systeembeheerder bij applicatie-integratie en het oplossen van beheerproblemen.