Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 30 november

* MAN RAAKT GEWOND BIJ ARBEIDSONGEVAL
ROTTERDAM - Maandagochtend omstreeks half elf raakte een 54-jarige man uit Gilze gewond bij een arbeidsongeval op de Professor Gerbrandyweg. De man wilde een aanhangertriangel koppelen aan een heftruck en deed dit met behulp van een houten paal. Toen de paal plotseling wegschoot kreeg de man de triangel op zijn benen en raakte gewond. Het slachtoffer liep twee gecompliceerde beenbreuken op en werd door ambulancepersoneel overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. De Arbeidsinspectie stelt een nader onderzoek in.


* AUTOMOBILIST RIJDT TEGEN TWEE AUTO'S
ROTTERDAM - Maandagmorgen omstreeks zes uur raakte op het Maastunnelplein een 35-jarige automobilist uit Rotterdam gewond, nadat hij tegen twee auto's was aangereden. De man was in de Maastunnel tegen een auto aangereden en na de aanrijding doorgereden. Vervolgens botste de man met zijn auto op het Maastunnelplein op een stilstaande auto. Door enkele omstanders werd de verdachte uit zijn auto gehaald. De Rotterdammer, die zich bij zijn aanhouding hevig verzette, werd door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. Nadat de man was behandeld werd hij voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau, waar bloed werd afgenomen. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd en zijn auto werd voor technisch onderzoek in beslag genomen.


* WONING OVERVALLEN
ROTTERDAM - Dinsdagmorgen omstreeks twee uur werd een 42-jarige bewoner van de Dahliastraat in zijn woning overvallen. De man had de deur opengedaan, nadat er bij hem was aangeklopt. Vervolgens drongen drie mannen de woning binnen en werd het slachtoffer geslagen. Onder bedreiging van een vuurwapen werd de 42-jarige man vastgebonden en werden onder meer sieraden, een mobiele telefoon en een portemonnee, waarin onder meer een pinpas, weggenomen. Met de buit renden de drie overvallers de woning uit en vluchtten in onbekende richting. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek in.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van district Oost ontmantelde, naar aanleiding van klachten, op maandagmiddag rond tien voor twee op de Kerkhoflaan een hennepkwekerij. In de woning werden 812 planten aangetroffen. Door het energiebedrijf werd vastgesteld dat de elektriciteit illegaal werd afgetapt. Alle planten en de voor de groei benodigde apparatuur werd in beslag genomen en vernietigd.


* SLIJTERIJ OVERVALLEN - OVERVALLERS AANGEHOUDEN

VLAARDINGEN -Maandagmiddag hebben twee mannen een slijterij aan de Billitonlaan overvallen. Met een vuurwapen bedreigden zij de winkelier en eisten geld. Met een paar honderd euro aan buit vluchtten de mannen. Mede op aanwijzingen van getuigen kon de gewaarschuwde politie na een korte achtervolging twee mannen aanhouden. Het buitgemaakte geld hadden de overvallers nog bij zich. De twee verdachten, Vlaardingers van 21 en 25 jaar oud werden overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld. Ook het vuurwapen werd later teruggevonden.


* RUIM DUIZEND HENNEPPLANTEN IN BESLAG GENOMEN

ROTTERDAM - Maandagmiddag omstreeks drie uur stelde politiepersoneel van het district De Noordhoek, op grond van de Opiumwet, een onderzoek in een woning op de Bergweg in. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 1030 henneppplanten in beslag genomen, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur. Eneco-personeel constateerde dat de elektriciteit illegaal werd afgetapt en sloot de stroomvoorziening af. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt een onderzoek ingesteld.


* ONDERZOEK OVERLIJDEN VROUW
SCHIEDAM - De recherche van het district Waterweg/Schiedam stelt een nader onderzoek in naar het overlijden van een 31-jarige vrouw. De vrouw werd in de nacht van maandag op dinsdag levenloos in haar woning aan de Rotterdamsedijk aangetroffen. Er wordt sectie op het stoffelijk overschot verricht teneinde de juiste doodsoorzaak te kunnen vaststellen.


* MAN GOOIT MES NAAR POLITIEMAN
ROTTERDAM - In de nacht van maandag op dinsdag omstreeks half één werd een 77-jarige man in zijn woning aan de Britsenburg aangehouden.
De politie had een melding gekregen van ernstige geluidshinder vanuit de woning. De bewoner schopte en sloeg aanhoudend tegen deuren. Politiemensen moesten de toegangsdeur forceren om de woning binnen te komen. Plotseling stak de bewoner met een mes door een gat dat in de deur was ontstaan. Politiemensen openden daarna de deur verder en sommeerden de man het mes te laten vallen. Hij gooide het echter in de richting van een politieman. Deze kon het mes ontwijken waarna het mes in de deurstijl bleef steken. Na gebruikmaking van pepperspray kon de 77-jarige man worden aangehouden ter zake van onder andere poging doodslag. Hij werd overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld.

Middaguitgave maandag 29 november

* TEGELS VAN TORENFLAT GEGOOID, POLITIE ZOEKT GETUIGEN

ROTTERDAM - Vanaf de Weenatoren zijn dinsdagavond 3 november jl. enkele tientallen rubberen tegels op de openbare weg gegooid. Dit gebeurde tussen acht uur en half negen vanaf het flatgebouw (honderdenzes meter hoog) aan het Delftseplein/Delftsepoort. De tegels, 20 bij 20 cm groot, met een gewicht van 480 gram per stuk werden naar beneden gegooid en kwamen op straat terecht. Als gevolg hiervan werd een aan de Delftsepoort geparkeerde auto beschadigd. Uit camerabeelden bleek dat twee vooralsnog onbekend gebleven mensen de tegels ternauwernood konden ontwijken. Deskundigen hebben vastgesteld dat wanneer iemand zou zijn getroffen door een of meer tegels hij of zij ernstig letsel zou hebben opgelopen, mogelijk zelfs met dodelijke afloop. De politie is op zoek naar getuigen dan wel naar mensen die anderszins informatie kunnen verschaffen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het district Rotterdam-Centrum, via telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief). De politie verzoekt ook mogelijke slachtoffers om zich te melden.

Ochtenduitgave maandag 29 november