BNN

PERSBERICHT

Hilversum, 30 november 2004

DE LAMA'S OVERHANDIGEN HUN EERSTE DVD AAN LAMA-OPPASSER BURGERS'ZOO

Ze waren de verrassing bij de nominaties voor de Televizierring dit jaar: De Lama's. In korte tijd heeft dit nieuwe BNN programma een grote schare trouwe fans weten te verzamelen. Op woensdag 1 november verschijnt hun eerste dvd Het beste van De Lama's. Vandaag, dinsdag 30 november, werd het eerste exemplaar heel toepasselijk door De Lama's overhandigd aan de lama-oppasser van Burgers'Zoo in Arnhem.

Afgelopen jaar introduceerde BNN het programma De Lama's dat gebaseerd is op de zeer succesvolle Channel 4-serie Whose line is it anyway. Net als in de Engelse show komt het in De Lama's aan op het improvisatietalent van de panelleden en de inbreng van het publiek. De dvd Het Beste van De Lama's bestaat uit vier delen. Behalve drie delen met speciaal voor deze dvd samengestelde Best of-afleveringen natuurlijk ook bonusmateriaal met ongeveer twintig minuten aan nooit eerder vertoonde beelden. Bij De Lama's is niets zeker en staat niets vast. Alles kan gebeuren en dat doet het dus ook. Van klassiekers als Het Bitterbaldansen tot Alleen maar vragen en van De Voorwerpenronde tot De Datingshow. Natuurlijk ontbreken ook de gastoptredens van Ali B, Georgina Verbaan, Ellen ten Damme, Jamai, Yvon Jaspers, Bracha van Doesburg en Horace Cohen niet.

De Lama's bestaan uit Ruben Nicolai, Arie Koomen, Tijl Beckand, Martijn Oosterhuis en Kristel Zweers. De presentatie is in handen van Patrick Lodiers. Kristel en Martijn hebben De Lama's ondertussen verlaten en daarom komen cabaretière Sara Kroos en acteur Ruben van der Meer De Lama's versterken. Zij zullen al te zien zijn in de speciale kerstuitzending van De Kerstlama's op dinsdag 21 december om 21.20 uur bij BNN op Nederland 2.

Meer informatie: BNN Communicatie, Marion van Dam, tel: 035-6555333, e-mail: marion.van.dam@bnn.nl Foto's na 14.00 uur beschikbaar op http://pers.bnn.nl