Politie Gelderland-Midden

Ede; politiebureau niet langer elke nacht geopend
Publicatiedatum: 30-11-2004

Het politiebureau in Ede (unit Midden van het district West-Veluwe Vallei) zal vanaf 1 januari niet langer elke nacht geopend zijn. Dat is door de unitleiding, in overleg met het bestuur besloten. Alleen in het weekeinde (de nacht van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag) zal het bureau nog 24 uur voor het publiek geopend zijn.

Ton Mol, de unitchef in Ede legt uit dat het aantal bezoekers dat doordeweeks 's nachts een bezoek aan de politie brengt, nihil is. "Er zijn regelmatig nachten bij dat helemaal niemand de politie bezoekt." Daarbij telt voor de unitchef het feit dat er veel projecten zijn in de unit die om structureel politietoezicht vragen. "Ik wil graag voortdurend aandacht kunnen besteden aan alcohol in het verkeer. Maar daarnaast zijn er veel overlastprojecten die ik regelmatig wil kunnen controleren. Daarvoor moeten mijn mensen wel de straat op en niet in een bureau blijven zitten omdat er misschien een bezoeker kan komen", aldus Mol.

Bereikbaarheid
Met de beperking van de openingstijden wordt niet getornd aan de bereikbaarheid van de politie. Bij het bureau is altijd gelegenheid om een telefonische verbinding met de meldkamer te krijgen. Ook als het bureau gesloten is. Daarbij, de telefonie wordt vanaf 23.00 uur sowieso doorgeschakeld naar het politie service centrum in Arnhem. "Omdat wij snel op meldingen willen kunnen reageren", aldus de unitchef. "De afweging om nog iets meer capaciteit tijdens de nachturen in te gaan zetten versus het open houden van ons bureau voor een enkele bezoeker is daarom uitgekomen bij die inzetbaarheid. Dat kan op een Museumplein zijn, dat kan in buurten en wijken, dat zal ook het buitengebied zijn. Het op straat aanwezig zijn van agenten weegt voor mij en het bestuur echt het zwaarst."

Vernieuwde openingstijden vanaf 1 januari:
Het politiebureau aan de Edese Breelaan is geopend van Vrijdagochtend 08.00 uur tot zondagavond 23.00 uur en op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag tussen 08.00 en 23.00 uur. Aan de (telefonische) bereikbaarheid van de politie verandert niets. Bel dus 0900 - 88 44 voor al uw vragen, tips en opmerkingen. In geval van nood of als spoedeisende hulp gewenst is: 1 - 1 - 2.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221

---