Gemeente Soest

Brief aan inwoners over referendum

Datum: 30/11/2004

De inwoners van Soest en Soesterberg hebben de afgelopen week van de gemeente een brief ontvangen met informatie over het referendum en de groene brug over de Amersfoortsestraat. In de brief geven burgemeester en wethouders aan waar het bij het referendum om gaat. In een bijlage staan de antwoorden op de 10 meest gestelde vragen.

Het college heeft de brief verstuurd om op die manier alle inwoners van de gemeente te voorzien van goede informatie over de groene brug. Wethouder Bert Krijger: "Er is de laatste tijd veel gezegd wat niet waar is. In deze brief met bijlage vertellen wij hoe het wel zit. Wij willen dat kiezers op 19 januari op basis van de juiste informatie hun stem uitbrengen."

In de brief vertelt het college waarom de groene brug over de Amersfoortsestraat goed is voor de toekomst van Soesterberg. De brug komt zowel het dorp Soesterberg als de natuur ten goede. Dankzij de aanleg van de brug kan er weer gebouwd worden in Soesterberg en dat is goed voor bijvoorbeeld zorg- en winkelvoorzieningen in het dorp. Bovendien is het de enige mogelijkheid om nog op grotere schaal in de gemeente te bouwen, omdat er op de Utrechtse Heuvelrug strenge beperkingen zijn voor uitbreiding van bebouwde gebieden.

Wethouder Harry Witte voegt hier aan toe: "Het is aangetoond dat een groene brug over de Amersfoortsestraat in deze vorm goed is voor de natuur. Het is één van de schakels in Nederland die natuurgebieden met elkaar verbindt. Veel grote en kleine diersoorten zullen gebruik gaan maken van de brug. Dat blijkt uit verschillende onderzoeken." Op de website van de gemeente Soest is het rapport van onderzoeksbureau Alterra te vinden (www.soest.nl/referendum). Daarnaast bevatten de referendumpagina's van de site informatie over het referendum, het voorkeursrecht en andere zaken rond de groene brug over de Amersfoortsestraat.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer