Deelgemeente Osdorp Amsterdam


Naar Menu

Een egeltuin in Osdorp
30 november 2004

Het egel project
Het egelproject vormt de start voor verschillende Natuur-, Milieu-, en Educatie-activiteiten. Het project gaat in Osdorp niet onopgemerkt voorbij. Er is al veel over gesproken en vooral het stripverhaal over Edward Egel maakt indruk. In combinatie met een maandelijks informatief artikel in het huis-aan-huisblad De Westerpost over het wel en wee van egels heeft het project een hoog educatief gehalte. Zo weet iedereen in Osdorp nu dat je egels geen melk moet geven!

Verkeersslachtoffers
Daarnaast komen er meldingen binnen van egelverkeersslachtoffers. Met deze gegevens onderzoekt de natuurcoördinator van het stadsdeel samen met een verkeersdeskundige waar de probleemgebieden liggen. Zij zetten deze egelknelpunten op de kaart. Deze kaart dient vervolgens als leidraad voor egelvriendelijke en daarmee natuurvriendelijke wegen en omgeving.

Revalidatie
Mocht een egel toch nog gewond raken, dan kan hij vanaf nu voor revalidatie terecht in de egeltuin bij het dienstencentrum. De egels worden door de bezoekers van het dienstencentrum en de leerlingen van de omliggende scholen verzorgd.