Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


30 november 2004


Laren - Aanhangwagen op drift


Een aanhangwagen van een mobiele kraan schoot maandagmorgen rond 11.50 uur op de Holterweg los en boorde zich in een bestelbus. De 33 jarige bestuurder van de kraan reed richting Holten. Uit tegengestelde richting kwam een 30 jarige bestuurder uit Oss van een bestelbus. Bij het passeren stuurde de bestuurder van de kraan naar rechts om goed te kunnen passeren. Plotseling zag hij in de spiegel dat de aanhangwagen, met daarop onderdelen van de kraan, was losgeschoten in zich in de bestelbus boorde. De bestelbus was van voor tot achter op diverse plaatsten opengereten. De Ossenaar raakte wonderwel niet gewond, maar had wel last van zijn nek. Hoe de aanhangwagen kon loskomen is niet bekend en moet onderzocht worden.


Nijbroek - Man mishandeld


De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van de mishandeling van een 30 jarige inwoner uit Nijbroek. De man hoorde afgelopen nacht rond 03.50 uur dat de paarden in de stal achter zijn woning onrustig waren, waarop hij polshoogte ging nemen. Buiten liep een manspersoon die op de Nijbroeker afkwam en hem met een scherp voorwerp stak. Hierop verweerde de Nijbroeker zich en ging de onbekende man er vandoor. De Nijbroeker had een verwonding aan zijn buik en werd door ambulancepersoneel behandeld. Signalement van de onbekende man: jonger dan 30 jaar met een snorretje, droeg een donker shirt met capuchon welke hij over het hoofd had en een donkerkleurige broek (geen spijkerbroek). Mogelijk dat iemand deze onbekende man kent of hem afgelopen nacht heeft gezien. Zij kunnen bellen naar 0900 8844.


Eerbeek - Tractor tegen hekwerk


Een 50 jarige bestuurder van een tractor uit Vorden kwam maandagmiddag met zijn tractor tegen een hekwerk terecht. De bestuurder reed omstreeks 12.20 uur over de Lageweg en had door een klapband de tractor niet meer onder controle. Hij kwam tot stilstand tegen een hekwerk. De bestuurder raakte niet gewond. De tractor moest worden weggesleept.


Voorst - Bestuurder raakt ernstig gewond


Een 74 jarige inwoner uit Teuge raakte maandagmiddag rond 16.10 uur ernstig gewond na een aanrijding. De man reed over de Rijksstraatweg richting Zutphen. Ter hoogte van de Kruisallee raakte de man vermoedelijk onwel en botste met zijn auto tegen een paal. Door passanten werd eerste hulp verleend. De man werd met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.


Twello - Drankrijder betrapt


Agenten hebben in de nacht van maandag op dinsdag een 31 jarige automobilist uit Terwolde betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij liep bij een controle op de Rijksstraatweg tegen de lamp. Op het politiebureau blies de man 0,8 prom. Hij kreeg een boete.


Zutphen - Inbraak school


Afgelopen weekend werd ingebroken in een school aan het Zwanevlot. Men wist binnen te komen door een raam te vernielen. Weggenomen werden onder andere een systeemkast van een computer en vier flatscreens.


Vorden - 148 hardrijders


De politie heeft maandag bij controle op verschillende locaties 148 hardrijders betrapt:


Vorden, Wildenborchseweg - 60 km-zone, 338 passanten, 34 overtredingen, hoogste snelheid 88 km.
Vorden, Ruurloseweg - 50 km, 297 passanten, 31 overtredingen, hoogste snelheid 83 km.
Warnsveld, Vordenseweg - 80 km, 683 passanten, 12 overtredingen, hoogste snelheid 100 km.
Toldijk, Zutphen-Emmerikseweg - 50 km, 592 passanten, 71 overtredingen, hoogste snelheid 78 km.


Brummen/Apeldoorn-Trekker en oplegger teruggevonden


De politie is samen met de politie Almelo een onderzoek gestart naar de diefstal van de trekker met oplegger van de band Jovink en de Voederbietels. De trekker met de oplegger werden in de nacht van zondag op maandag weggenomen in Almelo. De trekker werd maandagmiddag teruggevonden op de Eerbeekseweg in Brummen. Door de politie werd de gestolen oplegger, aangetroffen aan de Hoenderloseweg in Apeldoorn. Uit de aanhanger bleken wel enkele spullen gestolen te zijn. Verder was alle apparatuur nog aanwezig.


Brummen - jas met flesjes methadon verloren


Een inwoner van Brummen heeft gemeld, dat hij maandagmiddag in de Marten Putstraat of directe omgeving zijn geel/zwarte driekwart jas is verloren. In de jas zaten drie flesjes methadon en gebruik voor kinderen is gevaarlijk. De vinder wordt verzocht contact met de politie op te nemen.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

Anton de Ronde---- --