Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

troosthoek

Aanbieding rapport "Gehandicaptenbeleid gaat iedereen aan"

Jan Troost heeft op 30 november het rapport "Gehandicaptenbeleid gaat iedereen aan" aangeboden aan voorzitter J. Rijpstra van de vaste commissie voor Nederlands-Antilliaanse en Arubaanse Zaken.

Het rapport bevat een onderzoek naar de positie van mensen met chronische ziekte en/of een handicap op de Nederlandse Antillen. Het onderzoek is uitgevoerd door het Kenniscentrum voor Revalidatie en Handicap (iRv). Het Nederlands Revalidatie Fonds (NFR) heeft het project financieel ondersteund.

Uit het rapport blijkt dat er nog veel verbeterd kan worden aan de positie van mensen met een chronische ziekte of handicap op de Nederlandse Antillen. Het rapport bevat een agenda met voorstellen ter verbetering van de situatie, zoals positieve beeldvorming, empowerment aanpak van de wachtlijsten, zorg op maat, wetgeving op het gebied van arbeidsparticipatie en -reïntegratie.

Het rapport is op te vragen bij het iRv, Postbus 192, 6430 AD Hoensbroek, telefoon 045 523 75 37, e-mail: general@irv.nl.

In zijn speech (klik hier) roept Jan Troost kamerleden op om een bijdrage te leveren aan het werk van de Antilliaanse collega-organisatie van de CG-Raad.

(Geplaatst: 30 november 2004)
---