Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, dinsdag 30 november

Alkmaar 30-11-2004 - 15.30

Diefstal auto.

Heerhugowaard, maandag 29 november 2004.

Maandagmiddag tussen 15.00 en 15.15 uur werd een personenauto gestolen vanaf de Marconistraat. Het gaat om een auto van het merk Volkswagen, type Golf. De auto is paars van kleur en voorzien van het kenteken 31-FJ-NR.

Man omgekomen bij verkeersongeval

Egmond aan de Hoef, dinsdag 30 november 2004.

In de nacht van maandag op dinsdag is een 60-jarige man uit Alkmaar bij een verkeersongeval op de Hoeverweg om het leven gekomen.

De man reed omstreeks 01.55 uur met zijn auto over genoemde weg komende uit de richting van Egmond aan de Hoef. Uit tegenovergestelde richting naderde een transport bestaande uit twee opleggers die elk een stacaravan van 4 meter breed vervoerden. Het transport werd begeleidt door twee transportbegeleidingswagens. Ondanks dat de voorste begeleider van het transport de bestuurder uit Alkmaar attendeerde op het naderende transport bleef deze met dezelfde snelheid doorrijden en botste vervolgens tegen de zijkant van de stacaravan op de eerste vrachtwagencombinatie. De personenauto raakte van de weg en kwam in de naast de weg gelegen sloot tot stilstand. De bestuurder van de auto raakte hierbij zo zwaar gewond dat hij ter plaatse overleed. De Hoeverweg is een aantal uren afgesloten geweest voor het verkeer.

Brandstichting horecabedrijf

Heerhugowaard, dinsdag 30 november 2004.
In de nacht van maandag op dinsdag zagen getuigen dat een manspersoon een raam van een horecabedrijf aan de Raadhuisstraat vernielde en vervolgens brand stichtte door een fles met brandbare vloeistof aan te steken en naar binnen te gooien. De snel aanwezig politie wist het vuur te blussen. De verdachte wist te ontkomen. Naar zijn identiteit wordt een onderzoek ingesteld.