Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, dinsdag 30 november

Den Helder 30-11-2004 - 15.30 uur

Dronken autobestuurder geeft valse naam op en rijdt zonder rijbewijs

Schagen, maandag 29 november 2004.

Maandagavond is een 49-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Lagedijkerweg. De man reed daar als bestuurder van een personenauto. Bij een controle roken agenten dat de hij alcohol had gedronken. De man weigerde mee te werken aan een blaasproef waarna hij werd aangehouden. Tijdens het daarop volgende onderzoek bleek dat de bestuurder in eerste instantie een valse naam had opgegeven. Daarnaast werd vastgesteld dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Voor de diverse strafbare feiten is proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak horecabedrijf

Den Oever, dinsdag 30 november 2004.

In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een horecabedrijf aan de Akkerweg. Men kwam in het pand door het vernielen van een raam. In het bedrijf werd een deur vernield waardoor de inbrekers toegang kregen tot een kantoor. Daar werd een kluis opengebroken en de inhoud meegenomen. Een andere kluis werd vanuit het kantoor weggenomen. Wat er precies in de kluizen zat is niet bekend.

Man aangehouden na diefstal met geweld

Schagen, dinsdag 30 november 2004.

Dinsdagmorgen omstreeks 09.30 uur vond een diefstal plaats in een winkel aan het Plantsoen. Een 24-jarige man uit Almere kwam de winkel binnen en pakte een zonnebril van een rek en stopte die in zijn jaszak. Een medewerkster vroeg de man vroeg de bril terug te leggen. Hierna ontstond een woordenwisseling. Plotseling greep de man de vrouw bij haar keel waarna hij haar op de grond gooide. Hierna verliet de man de winkel. Door agenten werd hij kort daarop aangehouden op het perron van het NS-station. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verder onderzoek is ingesloten.