Gemeente Dordrecht


---

Nieuwe bomen in polder De Biesbosch

Vincent Brinkhof
In december start de gemeente met het rooien van 374 populieren in polder De Biesbosch. De werkzaamheden duren ongeveer twintig dagen. In het voorjaar van 2005 plant de gemeente nieuwe bomen zoals essen en eiken.

Bomenvervangingsplan
Het rooien is onderdeel van een groot `bomenvervangingsplan'. Bewoners, Natuur en Vogelwacht, Stichting De Biesbosch en de sector Stadswerken stelden dit plan op. De rooiactie in december is de laatste fase van het plan. Met de afronding zijn bijna 1900 bomen vervangen. In 1995 verving de gemeente de eerste 885 populieren, in 2000 588 populieren en met de actie van aankomende december wordt het vervangingsplan afgerond.

De bomen die nu worden gerooid staan aan de Oude Veerweg, de Zwanenplaatweg en de Springerweg. In het voorjaar van 2005 worden evenveel nieuwe bomen geplant. Dit zijn geen populieren maar duurzame soorten zoals essen en eiken.

Omleidingen
Tijdens het rooien en aanplanten worden genoemde wegen afgesloten. Het verkeer moet dan een omweg maken. De gemeente vraagt hiervoor uw begrip.