Gemeente Zwolle

Nieuwe bushaltes Hogenkampsweg

Aan de Hogenkampsweg zijn nieuwe bushaltes geplaatst. Deze haltes voldoen aan de nieuwe eisen die het Openbaar Vervoer toegankelijker moeten maken voor mensen met een lichamelijke beperking. De nieuwe haltes zijn verhoogd, zodat de instap meer gelijkvloers is. Het is de bedoeling uiteindelijk in heel Zwolle de haltes aan te passen aan de nieuwe eisen.

Momenteel liggen de haltes ongeveer 10 cm boven de weg. De nieuwe haltes hebben een hoogte van 18 cm ten opzichte van de weg. Bij groot onderhoud en bij vervanging van een bushalte worden de aanpassingen verricht. Ook bij het nieuwe winkelcentrum in Stadshagen zijn inmiddels haltes geplaatst die voldoen aan de nieuwe richtlijnen.

Verbetering
De afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd in het verbeteren van de toegankelijkheid van het Openbaar Vervoer. In 1998 zijn in Zwolle de eerste lagevloerbussen geïntroduceerd. Daarnaast zijn er bij veel haltes op- en afritjes gemaakt voor mensen met een rolstoel of rollator. Ook het instappen met een kinderwagen is hierdoor makkelijker. De provincie Overijssel heeft met de stadsdienst de afspraak dat er per september 2005 alleen nog maar lagevloerbussen rijden in Zwolle.


---