Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


30 november 2004


Harderwijk - winkeldieven betrapt.


Drie mannen uit Litouwen, in leeftijd van 18, 20 en 23 jaar, zijn maandagavond (29-11) aangehouden terzake diefstal uit een winkel aan de Nassaulaan. Bij het verlaten van de drogisterijwinkel kort v oor 18.00 uur, ging het alarm af, waarna medewerkers van de winkel de mannen achterna gingen. Eén man werd daarbij uit het oog verloren, de beide andere mannen werden aangesproken en vervolgens door de gealarmeerde politie aangehouden. In de kleding van één van de mannen werd een nieuw doosje met aftershave aangetroffen.
In de omgeving trof de politie een auto met Litouws kenteken, waarin verschillende nieuwe goederen waaronder sportschoenen, kleding en andere goederen.
De derde verdachte werd later in de nachtelijke uren aangetroffen in een bushalte aan de Deventerweg. De drie mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten.
De herkomst van de goederen wordt door de politie onderzocht.


Harderwijk - tasjesroof.

Een 26-jarige inwoonster van Ermelo werd op maandag (29-11) tussen 18.15-18.30 uur beroofd van haar handtas. De vrouw liep naar haar geparkeerde auto nabij de bushalte aan Westeinde. Toen ze het portier wilde openen werd de handtas uit haar handen gerukt door een man die ze even daarvoor achter haar liep.
De inhoud van de handtas bestaat onder meer uit rijbewijs, mobiele telefoon en geld. Signalement van de dader:
blanke man, leeftijd rond de 26 jaar, lg. 1.75m, normaal postuur, kleding: blauw donsjack met een beigekleurige onderkant alsmede een gebreide muts, grijs met spikkeltjes.
De politie zoekt getuigen. Met name een fietser die passeerde op het moment van de tasjesroof, wordt dringend gevraagd contact op te nemen met de politie. Ook andere getuigen worden gevraagd te bellen via 0900 8844.


Hierden - man ingesloten na bedreiging en mishandeling.
De politie heeft een 44-jarige man uit Hilversum aangehouden terzake bedreiging en mishandeling in een bedrijfspand aan de Zuiderzeestraatweg. De man werd omstreeks gewelddadig naar medewerkers van het bedrijf. Hij werd maandagavond rond 23.30 uur door de politie overmeesterd en aangehouden. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten.


Heerde - vrouw komt ongelukkig ten val.

Een 43-jarige vrouw uit Heerde kwam op maandag (29-11) rond 13.55 uur ongelukkig ten val bij het instappen van de bus. Het incident vond plaats op de Brinklaan. De vrouw had pijnklachten aan een been. Met vermoedelijk een gebroken been werd de vrouw per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis te Zwolle.


Hattemerbroek - verkeersongeval.

Een 38-jarige automobilist uit Wezep werd afgeleid doordat er vuur van zijn sigaret viel en belandde daardoor in de rechterberm. De man corrigeerde en de auto kwam vervolgens met de linkerzijde over de wegas. Een 27-jarige Hongaarse automobilist die uit tegenovergestelde kwam probeerde de Wezeper te ontwijken en kwam tot stilstand tegen een boom aan de rechterzijde van de weg. De Hongaar werd ivm nekklachten door het ambulancepersoneel onderzocht en kon na onderzoek zijn weg vervolgen.
De auto van de Wezeper moest worden weggesleept door een bergingsbedrijf.


Doornspijk - bromfietser gewond.

Een 19-jarige bromfietser uit Elburg raakte op maandag (29-11) rond 18.15 uur gewond op
de Zuiderzeestraatweg. De man stuurde in een flauwe bocht rechtdoor waardoor hij tegen de (net geplaatste) trottoirbanden. Ivm pijnklachten aan arm en been werd hij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle.


Harderwijk - 61 foute fietsers


De politie heeft dinsdagmorgen tussen 07.00 en 08.00 uur op de Stationsplein een verlichtingscontrole gehouden, waarbij 61 maal een bekeuring werd uitgeschreven voor geen of onjuiste verlichting. Bij geen voor of achterlicht is de boete E 15,- en bij geheel geen verlichting E 25,- De controles worden binnenkort herhaald.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58---- --