Ingezonden persbericht


SCOPE Contracts voorkomt geldverlies

Nieuw product om tot afspraken te komen en afspraken na te komen

Schiphol-Rijk, 30 november 2004 - SCOPE ondersteunt met de lancering van SCOPE Contracts het gehele proces van eerste contact, naar contractbeheer tot factuur. Een contract omvat afspraken over huidige en toekomstige rechten en plichten op het gebied van producten/diensten bijbehorende prijzen, looptijden, ontbindende voorwaarden en betalingsafspraken. Dit complexe samenspel tussen verschillende afdelingen in combinatie met de dynamiek van een contract kan nu beheerd worden met SCOPE Contracts. Dit aanvullende product op het SCOPE CRM systeem slaat hiermee een brug tussen de commerciële contractbeheerders en de financiële afdeling en voorkomt geldverlies door misverstanden.

Aflopende contracten tijdig zien aankomen
SCOPE Contracts geeft een integraal beeld van alle lopende en afgeronde contracten. In een oogopslag is te zien of het een eenmalig of een langlopend contract betreft. Daarnaast geeft het detailinformatie over het doel, het soort, de te leveren producten en of diensten, de looptijd, de prijs en de bepalingen.

Flexibel
SCOPE Contracts is flexibel in het gebruik. Gedurende de looptijd van het contract kan deze steeds worden aangepast, bijvoorbeeld als er producten bijbesteld worden, terwijl er al termijnbetalingen zijn gedaan. Ook kunnen er 1000 offertes in een keer worden aangemaakt ten behoeve van verlengingen. Gebruiksvriendelijk en tijdsbesparend is bijvoorbeeld het samenstellen van productpakketten die vervolgens automatisch worden aangemaakt in SCOPE.

Afgesproken prijsindexeringen doorvoeren
Het indexeren en verlengen van contracten is mogelijk en prijswijzigingen van artikelen/faciliteiten bij nieuwe en openstaande offertes kunnen gemakkelijk worden doorgevoerd.

Inzicht in bruto en netto kosten en opbrengsten
Met SCOPE Contracts wordt duidelijk wat de contracten per contractperiode bruto opleveren. Met SCOPE CRM worden echter ook de netto opbrengsten helder, omdat deze inzicht geeft in de kosten om de betreffende contracten te beheren, zoals de inzet van manuren en te leveren contractproducten. Doordat de werkelijke opbrengsten bekend zijn en er zelfs geanalyseerd kan worden hoe de contracten presteren ten opzichte van branchetrends kan er op tijd actie worden ondernomen om het contractbeheer bij te stellen.

Automatische factuurregels op basis van vastgelegde factuurafspraken Orders worden automatisch gegenereerd gedurende de looptijd van het contract. De items die gefactureerd moeten worden worden in SCOPE overzichtelijk weergegeven per relatie, per periode, per product enzovoort. Vervolgens worden de contractgegevens in SCOPE op het gewenste tijdstip naar Exact of een ander financieel systeem geëxporteerd, waarin de facturen worden gemaakt en de financiële informatie verder kan worden verwerkt.

----------
Unquote

Over SCOPE marketing technology
SCOPE marketing technology is een ervaren Nederlandse ontwikkelaar en leverancier van e-CRM software. SCOPE bouwt en verkoopt al meer dan 16 jaar systemen voor een effectieve ondersteuning van de klantinteractie binnen marketing-, verkoop- en serviceprocessen. Ook verzorgen we de bijbehorende werkzaamheden op het vlak van consultancy, maatwerk, installatie en implementatie, opleidingen en support services. Vanuit Schiphol-Rijk bedient SCOPE met ruim 60 medewerkers de Nederlandse markt. De klanten van SCOPE zijn actief in sectoren als financiële dienstverlening, overheid, onderwijs & gezondheidszorg, handel & industrie, media & communicatie en overige zakelijke dienstverlening. Momenteel is SCOPE ruim 8.000 eindgebruikers bij meer dan 100 middelgrote tot grote bedrijven van dienst. Het SCOPE CRM-systeem stelt relaties centraal in frontoffice en helpt om meer te verkopen of om beter diensten te verlenen. SCOPE CRM systeem organiseert doelgericht planningen en processen en ondersteunt elk communicatiekanaal. Voor meer informatie zie www.scope.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
SCOPE marketing technology b.v.
Beechavenue 122
1119 PR Schiphol-Rijk
Postbus 12550
1100 AN Amsterdam Zuidoost
020-6554200
www.scope.nl

Afdeling Marketing & Communicatie
Esther M.M. de Vries - Communicatie/PR
020-6554223
pr@scope.nl