Netgear als eerste met een 108 Mbps draadloze modemrouter voor ADSL2+

Geavanceerde modemrouter met supersnelle Internetconnectiviteit

Rotterdam, 30 november 2004 - Netgear kondigt het nieuwste lid van zijn 108 Mbps draadloze netwerkproductfamilie aan: de 108 Mbps Super Wireless ADSL Modem Router (DG834GT). Deze draadloze modemrouter is compatibel met zowel de 802.11g-standaard (54 Mbps) als met de snellere Super G-technologie (108 Mpbs) van Netgear. Het is in feite vijf apparaten in één: een ADSL2+ modem, router, 10/100 LAN switch, dubbele SPI (Stateful Packet Inspection) firewall en een 108 Mbps Super G draadloos access point. Hiermee is het een aantrekkelijke en rendabele oplossing voor thuis of voor kleine kantooromgevingen.

De 108 Mbps Super Wireless ADSL Modem Router voorziet in zowel draadloze als vaste netwerkconnectiviteit, zowel met Internet als onderling tussen de aangesloten apparaten. Gebruikers kunnen gemakkelijk hun breedband Internetverbinding delen, snel grote bestanden downloaden en uitwisselen, multiplayergames spelen, digitale foto's en films bekijken en MP3's afspelen. De 'Super G' draadloze technologie van Netgear zorgt voor een snelheid die tot 10 maal hoger ligt dan die van de oude 802.11b-standaard.

De nieuwe modemrouter is compatibel met netwerkapparaten die gebruikmaken van de 802.11b- en 802.11g-standaarden, en met alle Super G-producten van Netgear. ADSL2+ wordt ondersteund via een nieuwe firmware-upgrade, die binnenkort (gratis) beschikbaar komt. Deze nieuwe standaard voor Internetconnectiviteit maakt snelheden mogelijk die tot 140 maal hoger zijn dan die van ouderwetse modemverbindingen. Dankzij de ingebouwde router kunnen maximaal 253 apparaten via één IP-adres gebruikmaken van Internet.

Verder voorziet de DG834GT in diverse geavanceerde functies, zoals Universal Plug and Play (UPnP), Virtual Private Networking (VPN) en het doorgeven van IP-poorten. Hierdoor is het spelen van Internetgames, Instant Messaging en het zelf hosten van Internetdiensten eenvoudig te configureren. Het apparaat is compatibel met PC's, iMac's en vrijwel alle andere Ethernet-apparaten. Een kabel om de eerste computer aan te sluiten wordt gratis meegeleverd.

Ook qua veiligheid biedt de DG834GT alle benodigde functies, waaronder een firewall met Stateful Packet Inspection (SPI) en Intrusion Control. Het biedt ook bescherming tegen Denial of Service (DoS)-aanvallen. Externe toegang tot interne servers in het netwerk is mogelijk door VPN-verkeer door te sturen naar de betreffende servers. Verder zijn ouders of werkgevers in staat om de toegang tot bepaalde websites te beperken en is het mogelijk om een tijdslimiet in te stellen voor webtoegang. Er kan automatisch een log met alle netwerkactiviteiten worden bijgehouden en via een notificatie per e-mail kunnen gebruikers gewaarschuwd worden bij verdachte activiteiten. Door een DMZ (DeMilitarized Zone) in te stellen is het mogelijk om één computer ongelimiteerde toegang van en naar Internet te bieden. Dit is bijvoorbeeld handig bij het hosten van een eigen website.

Naast de nieuwe 108 Mbps Super Wireless ADSL Modem Router (DG834GT), bestaat de 108 Mbps productfamilie van Netgear verder uit:


* 108 Mbps Wireless Firewall Router (WGT624)

* 108 Mbps Wireless Storage Router (WGT634U)

* 108 Mbps Wireless PC Card (WG511T)

* 108 Mbps Desktop PC PCI Adapter (WG311T)

* 108 Mbps Wireless USB 2.0 Adapter (WG111T)

De Netgear 108 Mbps Super Wireless ADSL Modem Router (DG834GT) is vanaf begin 2005 verkrijgbaar bij bekende resellers. De adviesverkoopprijs bedraagt ¤ 199,00 (incl. btw).

Netgear
Netgear (Nasdaq: NTGR) ontwerpt geavanceerde netwerkproducten die voorzien in de specifieke behoeften van kleine en middelgrote ondernemingen en van thuisgebruikers. Het productaanbod van het bedrijf telt ongeveer 100 producten waarmee gebruikers hun Internetverbinding, randapparaten, bestanden, digitale multimedia content en toepassingen kunnen delen en gebruiken met meerdere computers en andere apparaten met Internettoegang. Het hoofdkantoor van Netgear bevindt zich in Santa Clara, Californië. Meer informatie is te vinden op www.netgear.com.