Voormalig HP Directeur Marketing Leo van Schie start Partner Performance

Het eerste adviesbureau dat zich volledig specialiseert in samenwerkingsverbanden

Rhoon, 30 november 2004.

Per 1 december start Leo van Schie, voormalig directeur marketing van Hewlett-Packard Nederland, Partner Performance BV. Partner Performance richt zich op het ontwikkelen van partnerships, het bij elkaar brengen van de juiste partijen en biedt vervolgens diensten en producten aan om uit een samenwerkingsverband het hoogste rendement te verkrijgen.

Partnerships en allianties staan op dit moment in het middelpunt van de belangstelling. Succesvolle partnerships hebben de aandacht getrokken van een grote groep bedrijven, die na jaren van consolidatie hun aandacht aan het verleggen zijn naar groei. Onderzoek van o.a. het Ministerie van Economische Zaken* heeft aangetoond dat bedrijven samenwerking zoeken om deze omslag te maken. Het beheersen van de kosten van innovatie worden als belangrijk genoemd, evenals toegang tot kennis en markten en kostenbesparing.

Partner Performance richt zich op het bij elkaar brengen van complementaire bedrijven, zowel nationaal als internationaal, die elkaar versterken op het gebied van r&d, producten, diensten of marktbewerking. Daarnaast werkt Partner Performance als onafhankelijke derde partij samen met de samenwerkende bedrijven om de gestelde doelen ook daadwerkelijk te realiseren en hierbij een meetbaar hoog rendement uit deze samenwerking te realiseren.
In dit proces wordt gebruik gemaakt van een aantal in eigen beheer ontwikkelde tools.

Van Schie heeft 7 jaar gewerkt bij Hewlett-Packard (en voor de fusie Compaq Computer) en was daar o.a. verantwoordelijk voor marketing, strategische allianties en 'solution' partners. Voor deze periode heeft hij voor diverse Amerikaanse bedrijven distributiekanalen opgezet in Nederland.


* 'Snelle groeiers en Innovatie' van het Ministerie van Economische Zaken 2004.

Voor meer informatie of fotomateriaal kunt u contact opnemen met: Partner Performance BV
Tel: +31(0)10-5060870
Mail: info@partnerperformance.nl