Politie Drenthe

Dinsdagmiddag

Assen 30-11-2004

Vijf jongens bekeurd wegens hinderlijk gedrag in winkelcentrum MEPPEL De politie heeft maandagmiddag in een winkelcentrum aan de Kruisstraat vijf jongens aangehouden omdat ze zich hinderlijk hebben opgehouden in een openbaar gebouw. Agenten kregen een melding over vijf jongeren die vanaf de bovenste verdieping in het winkelcentrum naar beneden stonden te spugen. Bovendien gooiden ze sigarettenpeuken naar beneden. Het was een enorme troep. Eén van de jongens, een 14-jarige jongen uit Meppel, wilde zijn naam niet geven en is meegenomen naar het politiebureau. Uiteindelijk kregen allen een boete van 23,-

Verkeerscontrole
HOOGEVEEN De politie heeft woensdagmorgen in de omgeving van de Leeuweriklaan een verkeerscontrole gehouden. In totaal zijn processen-verbaal uitgeschreven voor: helm (3x), het niet hebben van een bromfietscertificaat (1x) en het niet in orde van de uitlaat (1x). Zeven mensen zijn gewaarschuwd voor het niet in orde hebben van de verlichting.

Poging tot diefstal snorfiets
EELDE Twee jongens hebben maandagavond getracht een snorfiets te stelen aan de Paulus Potterweg. De jongens zagen de buurman (van de eigenaar van de snorfiets) plotseling thuiskomen en gingen er zonder snorfiets van door. Het signalement van de jongens: blank, ongeveer 20 jaar oud, donkere kleding. De ene jongen was ongeveer 1.70 meter lang, had een gedrongen, breed postuur en krulletjes haar. De andere verdachte is iets langer. Mensen die meer informatie hebben, kunnen bellen via 0900-8844.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 17.00 uur. Tel. 0592-361268 of 06-52528533.