CREATIVE VENUE

OHRA in 2005 weer de goedkoopste ziektekostenverzekering

Arnhem, 30 november 2004

OHRA blijft ook in 2005 de goedkoopste particuliere ziektekostenverzekering

Net als vorig jaar, heeft verzekeraar OHRA ook in 2005 de goedkoopste particuliere ziektekostenverzekering. Dat maakte het TROS programma Radar maandag 29 november bekend. Het veelbekeken TV programma werkt bij de polisvergelijking samen met Independer.nl. Volgens deze website waar consumenten prijzen kunnen vergelijken bespaart een gezin met twee kinderen voor een polis zonder huisarts en fysiotherapie bij OHRA jaarlijks 3400 euro ten opzichte van een polis inclusief huisarts en fysiotherapie bij bijvoorbeeld AMEV.

Volgens Independer.nl is het gemiddelde premiebedrag wel moeilijk aan te geven. Dat hangt af van leeftijd, woonplaats, hoogte van het eigen risico en polisomvang. In 2004 kreeg OHRA van Independer.nl ook al het predicaat 'goedkoopste ziektekostenverzekering'. Ook in andere prijsvergelijkingsprogramma's op radio en televisie scoorden de diverse OHRA ziektekostenpremies afgelopen jaar goed.

Pierre de Rooij, directeur Zorg & Inkomen van OHRA is uiterst content met het oordeel van het consumentenprogramma Radar: 'Wij zijn een 'directe aanbieder' van zorgverzekeringen waar snelle en slimme oplossingen voor de consument centraal staan. Dat moet zich simpel gezegd vertalen in steeds betere service en lage premies. We betalen declaraties binnen 2 weken en vergoeden bijvoorbeeld in onze aanvullende tandartsverzekeringen gewoon alles 100%, weliswaar binnen het vooraf afgesproken declaratiemaximum. Die verhoogde service wordt mede mogelijk gemaakt door gerichte zorginkoop. We garanderen polishouders dat zij binnen twee weken worden geopereerd, bij dotterbehandelingen is dat zelfs binnen drie dagen.

Als 'direct writer' staat bedrijfsefficiency bij OHRA strategisch gezien centraal. Vooral om onnodige administratieve kosten en procedures steeds verder terug te dringen. 'We zijn daarin dit jaar boven verwachting geslaagd. En dat zien we terug in uiterst concurrerende premies en voorwaarden', besluit De Rooij.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

OHRA, Rik van Zutphen 026 400 7303 of 06 22 905 516

30 nov 04 16:43