STAATSBOSBEHEER
http://www.staatsbosbeheer.nl/actueel

De Mooiste Plek van Nederland wordt nóg mooier

Uitnodiging voor de pers

Staatsbosbeheer-natuurgebied De Weerribben is afgelopen zaterdag 27 november tijdens het gelijknamige programma van de NCRV verkozen tot Mooiste Plek van Nederland 2004. Met het gewonnen geld (euro 25.000,-) wil Staatsbosbeheerder Sybrand de Boer meer open water in het gebied terugbrengen en de waterkwaliteit verbeteren. Hierdoor wordt De Weerribben aantrekkelijker voor dieren als de grote vuurvlinder en de otter en valt er nog meer te genieten voor recreanten.

Tijdens een persexcursie op dinsdag 14 december kunt u zelf bekijken hoe De Weerribben nog mooier kan worden. Medewerkers van Staatsbosbeheer, Alterra, het waterschap Reest en Wieden, de Vlinderstichting, de gemeente Steenwijkerland en de VVV zullen aanwezig zijn om uit te leggen hoe de waterkwaliteit verbeterd wordt en wat de kansen zijn voor recreanten en diersoorten zoals de grote vuurvlinder en de otter. Een verhaal waarin het belang voor de volgende generatie om natuur te behouden en te delen aan de orde komt.

Het programma is als volgt:
11.00 uur: Ontvangst met koffie in Natuuractiviteitencentrum 'De Weerribben',
Hoogeweg 27, 8376 EM Ossenzijl.
11.15 - 11.45 uur: Uitleg Staatsbosbeheer
12.00 - 14.30 uur: Vaarexcursie door De Weerribben. Gelegenheid tot vragen stellen aan
Staatsbosbeheer, Waterschap Reest en Wieden, Vlinderstichting, Alterra , Gemeente Steenwijkerland en VVV Kop van Overijssel.

Wilt u zich vòòr vrijdag 10 december aanmelden bij Corien Koreman: c.koreman@staatsbosbeheer.nl of telefoon: (030) 692 62 21.

Ik hoop u 14 december te ontmoeten.

Met vriendelijke groet,

Angelique van Helvoort
Persvoorlichting Staatsbosbeheer

30 nov 04 16:51