SUNSHAN ENTERPRISES


Baanbrekende filmproducer verandert zijn naam na roem

TORONTO, Canada, November 30/PRNewswire/ --


- Goddelijke tussenkomst als reden genoemd

In het jongste tijdschrift van BWIA dat tijdens de vluchten wordt uitgedeeld, wordt Harbance (Mickey) Kumar uit India uitgeroepen tot pionier en tot de succesvolste filmmaker in West-Indië. Professor Keith Q. Warner van de George Mason Universiteit in Virginia, VSA, juichte in zijn boek 'On Location' ook de baanbrekende prestaties van Mickey toe.

Sommige mensen jagen op roem en sommige mensen jagen de roem weg. Toch heeft deze unieke figuur zijn naam in Mickey Nivelli veranderd, nadat hij de roem had bereikt. De maker van de eerste en succesvolste West-Indische films, The Right and The Wrong, The Caribbean Fox, Girl from India, Messing Around, Jealous, en Man from Africa, kreeg van verraste toeschouwers de vraag waarom hij die moeilijk verdiende roem opofferde. Mickey antwoordde: 'Door een goddelijke tussenkomst. Een onschuldig Duits/joods kind, dat door de nazi's in een concentratiekamp werd vermoord, is toevallig op dezelfde dag, hetzelfde jaar en dezelfde maand als ik geboren. Zijn moeder, die heel haar leven wijdde aan het zoeken naar iemand die de naam Nivelli kon voortzetten, stierf tien jaar geleden op 89-jarige leeftijd. Door deze uit het leven gegrepen familiekroniek van liefde, toewijding, goddelijke plannen en mijn overtuiging van een hogere roeping, besloot ik mijn leven te veranderen.'

Echoes of Love from Heavens Above, is de titel van een boek dat onlangs in Noord-Amerika werd uitgegeven. Het beschrijft alle details die tot deze gebeurtenissen leidden.

Er is een algemene beweging in West-Indië op gang gekomen die Mickey's bijdrage tot haar cultuur officieel wil laten erkennen. Ze willen dat Mickey dezelfde eerbewijzen en erkenning krijgt als de overleden grote Dada Sahib Phalke, pionier op het gebied van filmmaken in India, van de overheid kreeg.

'Ik zal iedereen die de West-Indische filmindustrie een duwtje in de rug wil geven, helpen en begeleiden,' zegt Mickey. 'Ik heb een scenario en een productieplan klaar voor een nieuwe West-Indische film die de titel Rainbow Raani krijgt.'

Mickey Nivelli werkt nauw samen met Dhr. Anant Singh, de beste filmmaker van Zuid-Afrika.

Source: Sunshan Enterprises

Sunshan Enterprises, tel +1-416-755-7061,
sunshanenterprises@rogers.com

30 nov 04 16:52