Gemeente Voorschoten

Persberichten - Vijf Voorschotense vrouwen lezen voor Amnesty Uitgebracht op: dinsdag 30 november 2004

Amnesty Voorschoten/Wassenaar voerde afgelopen zaterdag 27 november actie in het kader van de campagne: Stop Geweld Tegen Vrouwen. Vijf bekende Voorschotense vrouwen, waaronder burgemeester Verver-Aartsen, lazen de aangrijpende verhalen van vrouwen die slachtoffer zijn geweest van geweld. Ook mevrouw Kortekaas van de CDA-fractie, mevrouw Van Vliet, directeur van de ING-bank, mevrouw Oudshoorn, huisarts en mevrouw Klaasesz, gebedsleider, vertelden verhalen over vrouwen uit alle delen van de wereld.

De vijf Voorschotense vrouwen lazen voor over systematische verkrachtingen in oorlogsgebieden, vrouwenbesnijdenis, eremoorden, maar ook over huiselijk geweld, waarvan vaak vrouwen het slachtoffer zijn.

Tijdens het voorlezen van de verhalen werd het winkelend publiek gevraagd petitielijsten te tekenen en steunbetuigingen te schrijven voor de slachtoffers. Met deze steunbetuigingen werd een levensgrote vrouwenpop opgesierd. In totaal zijn in de twee uur durende actie van afgelopen zaterdag 260 handtekeningen verzameld.

Op 10 december, de Dag voor de Rechten van de Mens staat Amnesty met een stand in Winkelcentrum Noord Hofland. Ook daar kunnen nog handtekeningen worden gezet.

Doel van de actie, die deel uitmaakt van een internationale campagne die in totaal twee jaar duurt, is het verzamelen van zo veel mogelijk handtekeningen. Deze worden samen met fotos van vele poppen volgend jaar door Amnesty International aangeboden aan de Verenigde Naties.


- einde bericht -